Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pumpa på tre sätt – picklad, i kräm och pytt. Gott till torsk till exempel.

by Anette Rosvall 2022/10/31
written by Anette Rosvall 2022/10/31
262

Hösten är bästa tiden för pumpa och här hos mig är butikerna proppfulla av både stora och små. Jag har tidigare tipsat om att ni kan göra soppa på köttet. Men här kommer ytterligare ett gott recept där du får göra både kräm, pytt och pickel på pumpa. Den här triaden är god som vegetariska rätt men passar även till en ugnsbakad torskrygg som på bilden, eller till en liten smarrig köttbit av något slag.

Prova vetja!

kräm, pytt och picklad pumpa

Det här behöver du:

Picklad
1 styck Butternut pumpa i kuber (1×1 cm)
Koka upp en 1-2-3 lag på :
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
några timjankvistar

Kräm
0,5 butternutpumpa
olja, till rostning
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
4 msk smetana
salt

Pytt
0,5 butternutpumpa, skalad och i bitar
2 stora morötter, skalade och i bitar
4 potatisar, skalade och i bitar
1 stor gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 röd chili, fint hackad
ett knippe persilja, fint hackad

Gör så här:

Koka upp lagen tills sockret har smält, lägg då i timjankvistar och pumpakuberna. Koka tills pumpan har lite lagom ”al dente” känsla, då ställer du kastrullen åt sidan ett tag, och låter hela baletten svalna.

Krämen gör du så här, skala och dela pumpan i bitar. Rosta dem i ugnen 200 grader tills de är mjuka, tar ungefär 20 minuter. Mixa med resterande ingredienser till en slät kräm.

Ingredienserna till pytten steker du i pannan och innan servering vänder du ner den fint hackade persiljan.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Paj med mördeg, citron, päron och vanilj
next post
Vi hyllar Ivans mormor, lagar pelmeni och skålar i vodka.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt