Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pumpa på tre sätt – picklad, i kräm och pytt. Gott till torsk till exempel.

by Anette Rosvall 2022/10/31
written by Anette Rosvall 2022/10/31
Skriv ut receptet
455

Hösten är bästa tiden för pumpa och här hos mig är butikerna proppfulla av både stora och små. Jag har tidigare tipsat om att ni kan göra soppa på köttet. Men här kommer ytterligare ett gott recept där du får göra både kräm, pytt och pickel på pumpa. Den här triaden är god som vegetariska rätt men passar även till en ugnsbakad torskrygg som på bilden, eller till en liten smarrig köttbit av något slag.

Prova vetja!

kräm, pytt och picklad pumpa

Det här behöver du:

Picklad
1 styck Butternut pumpa i kuber (1×1 cm)
Koka upp en 1-2-3 lag på :
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
några timjankvistar

Kräm
0,5 butternutpumpa
olja, till rostning
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
4 msk smetana
salt

Pytt
0,5 butternutpumpa, skalad och i bitar
2 stora morötter, skalade och i bitar
4 potatisar, skalade och i bitar
1 stor gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 röd chili, fint hackad
ett knippe persilja, fint hackad

Gör så här:

Koka upp lagen tills sockret har smält, lägg då i timjankvistar och pumpakuberna. Koka tills pumpan har lite lagom ”al dente” känsla, då ställer du kastrullen åt sidan ett tag, och låter hela baletten svalna.

Krämen gör du så här, skala och dela pumpan i bitar. Rosta dem i ugnen 200 grader tills de är mjuka, tar ungefär 20 minuter. Mixa med resterande ingredienser till en slät kräm.

Ingredienserna till pytten steker du i pannan och innan servering vänder du ner den fint hackade persiljan.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Paj med mördeg, citron, päron och vanilj
Nästa inlägg
Vi hyllar Ivans mormor, lagar pelmeni och skålar i vodka.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt