Häromdagen var det Grillens dag. I mitt hus ville vi ha tunna skivor av ett kött med mycket struktur och funderade därför namn på några styckningsdetaljer som är riktigt goda att grilla. Teres major, pichana och flankstek som man antingen kan serverar på klassiskt vis med bearnaise och fint hyvlad råstekt potatis samt gröna bönor och rödlök som jag bräserar i lite rödvinsvinäger. Men det är också gott att göra en biffteka fiorentina (recepten kommer i morgon på den här länken) det vill säga servera biffen i tunna skivor med grönsallad, citron, olivolja, parmesan och massor av svartpeppar. Men vi valde att slänga en flankstek på grillen och serverede den som sagt i tunna skivor med en smarrig het salsa, grillade grönsaker och lite jalapenjomajonnäs. Jag säger MUMS för det var ett gott sätt att fira Grillens dag på. (du kan hitta tips om hur du bäst grillar här) här nedanför hittar du i vanligt ordning på receptet och sådant man kan dricka till.
Det ska vara tunna skivor av flankstek på grillen.
2,6K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/