Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Elins marinerade fläskfilé en gammal klassiker!

by Anette Rosvall 2025/03/19
written by Anette Rosvall 2025/03/19
Skriv ut receptet
614

Det här är ett recept som jag fått av min mor. Hon lagade Elins marinerade fläskfilé till jubileumsfester, studentskivor och andra festliga tillställningar. Det är väldigt enkelt att tilllaga men det tar lite tid då köttet ska marineras i kylskåp i två omgångar. Totalt tre nätters marinering ingår i processen. Men tro mig, när du väl sitter ner och äter så är det värt varenda minut. Det här receptet räcker till 6 hungriga men om du har många gäster så går det lätt att öka på receptet. Där får den stå tills det är dags för middag. Jag serverar den helst tillsammans med en annan goding som min mamma gör. Nämligen Harriets potatistårta… Men receptet på den får du en annan gång.

Elins marinerade fläskfilé

Portioner: 6

Det här behöver du:

700 gram fläskfilé
salt
peppar

- Marinad 1
2 klyftor vitlök, pressade
0,5 msk färsk ingefära, finriven
0,5 dl honung
olja, så att det täcker köttet

- Marinad 2
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
1 dl rödlök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
10 cm purjolök, hackad
1 näve oliver
1 dl festkapris, med lag

Gör så här:

Marinad 1 och 2
Börja med att blanda till marinad 1. Salta och peppra fläskfiléerna och lägg dem i marinaden över natten i kylskåp. Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna hela i ugnen i ca 175° i 45 minuter. Eller grilla köttet på din grill.

Låt köttet svalna och skär i centimetertjocka sneda skivor så där lite proffssnyggt. Lägg skivorna i den form du ska servera i. Det ska helst vara en form med höga kanter så att du slipper vara nervös för kladd och spill och katastrofer.

Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen. Låt ligga i kylen i två dygn.
Servera köttet kallt eller rumstempererad med marinaden som sås. Servera gärna med potatiskaka eller potatissallad med ärtpesto. Recept på det kommer inom kort!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Whooo hoo snart kommer rabarbern – Då gör vi Ginger & Rhubarb cake
Nästa inlägg
Potatissallad med ärtpesto funkar kanon till Elins marinerade fläskfilé

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

2025/10/22

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!