Att laga förälskade havskräftor, flambera och sabrera gör middagen till en extravagant fest. För god mat, eld och flygande korkar är exakt sådana trix som gör att festen eller middagen blir lite extravagant! Den här rätten tillåter dig att göra allt sammans om du vill.
Bollinger Rose Champagne Charles Ellner Grande Réserve, 2015Cava Roy Brut Nature
Servera med pasta gremolata eller fint riven parmesanost
Gör så här:
Värm olja och smör i en stekpanna och lägg ner alla skaldjuren i den heta pannan. Häll på spriten och bränn av den. Var noga med att inte ha fläkten på för då kan det gå illa. När elden slocknat i pannan så plockar du upp skaldjuren och lägger alla på ett fat under lock så håller de sig ljumna därunder.
Nu är det dags för såsen. Fräs de finhackade grönsakerna i smör och olja tills de är mjuka och följsamma. Låt även tomatpurén få en omgång i den varma pannan innan du häller på fond och grädde. Låt sedan såsen puttra på svag värme till den reducerats ner till hälften.
Koka pasta enligt förpackningen, när den är färdig vänder du ner den nykokta pastan i såsen. Lägg upp alltsammans på ett vackert serveringsfat, lägg de ljumna havskräftorna över alltsammans och riv helt fräckt parmesan över eller rippla gremolata över alltsammans. Ät och njut!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!