Japp nu är då påsken avklarad och vi går mot ljusare tider. Klockan inställd på sommartid och grillen framdragen ur förråd, garage eller var den nu står. Hoppas du hunnit rafsa lite i rabatterna och satt lite frön i krukor. Själv har jag legat däckad i förkylning och kikat lystet ut på solen. Men trots att jag hostat som en gnu har jag njutit av att ljuset och fågelkvittret är tillbaka och tiden i soffan gav mig tid till att tänka på vad jag vill göra med alla underbara primörer som hör våren till. För nu börjar den där härliga tiden då sparris, färskpotatis, små fina morötter, gröna krispiga bönor och färsklökar står som spön i backen. Varför inte prova den här sparris-tartelleten till exempel, eller något annat smarrig recept med primörer. Jag bjuder på vit sparris med mousselinesås, en skummig sparrissoppa med sockerärtor och västerbottenschips eller en smarrig sallade niscoise med bland annat sparris!
Så är påsken avklarad och vi går mot ljusare tider.
336
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg