Tänk dig själv att sitta en ljummen försommarkväll med gott sällskap. Tänk sedan att ni har två rykande heta kronärtsskockor på ett fat framför er. På ytterligare ett fat ligger en rejäl klick smör, smaksatt med citron och eventuellt också vitlök om ni är på det humöret. Häll upp ett glas vitt iskallt vin och börja sedan plocka bladen. Ett efter ett, doppa i det mjuka smöret. Gnag loss det mjuka goda i ändan och jobba dig mot den overkligt vackra mitten. En lila blomma som man skär loss med en vass kniv och längst därinne hjärtat. Som jag gärna doppar girigt i det kvarvarande smöret, strör med flingsalt och äter upp snabbt! Klicka på bilden så får du veta hur jag gör. Men du kan också koka kronärtskockorna med passerad tomat, vitlök och olja och doppa dem i tomatröd aioli. Vad tycker du låter godast?
Kontemplativ ätning = kronärtskocka med smör och citron eller tomat och vitlök.
253
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/