Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kontemplativt ätande i form av kronärtskocka, plocka bladen, doppa i smör och citron.

by Anette Rosvall 2021/06/03
written by Anette Rosvall 2021/06/03
497

Att sitta i försommarkvällen och kontemplativt äta kronärtskocka det är både vackert och gott. Plocka bladen ett efter ett, doppa i smör och citron, i sakta mak gå loss på skockorna. Lossa ett blad och smaska i sig det mjuka goda i ändan, doppa i smöret igen och gnag av köttet. Jobba sig mot den overkligt vackra mitten med den lila blomman och så längst därinne belöningen i form av hjärtat. Som jag gärna doppar girigt i det kvarvarande smöret, strör med flingsalt och äter upp snabbt!

Det här behöver du:

1 st stor kronärtskocka el. 2 små per person
en rejäl nypa salt
en kastrull med kokande vatten
0.5 st citron
1 lagerblad

Doppa i
smör, smält
salt
svartpeppar
liten vitlöksklyfta, pressad
den andra halvan citron

Gör så här:

Rensa dina skockor, kapa stjälken och klipp eventuellt bort toppen på de större bladen. Skölj sedan skockorna, och lägg dem i kastrullen och fyll på med vatten, salt och den halva citronen (som du gärna kan klämma lite på innan du lägger ner den i kastrullen) Koka nu skockorna under lock tills bladen går lätt att dra av (brukar ta mellan 30 till 50 minuter beroende på hur stora de är)

När de är färdiga tar du upp skockorna och lägger dem att rinna av på en handduk. Medan du väntar på det så kan du i samma kastrull (tänk disksmart) smälta ditt smör, pimpa det med fint hackad vitlök, citronzest och saft samt salt och svartpeppar.

Sedan är det bara att i sakta mak gå loss på skockorna. Lossa ett blad i taget och smaska i sig det mjuka goda i ändan, doppa i smöret och gnag av köttet.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tänk franskt till fördrinken – soixante quince är den perfekta aperitifen.
next post
Att dricka sött gör dig sötare iallafall på insidan ;)

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt