Tänk dig att du gör en pastadeg, kavlar ut den riktigt tunt och sedan fyller du stora raviolis med den smarrigaste fyllningen. En blandning av hummerkött och ricotta. Försiktigt placerar du en äggula på toppen av hummerfyllningen. Sedan lägger du på pasta deg som lock. Nyper till ordentligt och lägger pastan i salt kokande vatten. Placera sedan ett pastakuvert per tallrik, toppa med dillolja och häll upp ett glas gott vin varför inte ett vitt krispigt från Chablis. När du nu skär i din pasta så kommer äggulan vara alldeles lagom rinnig och liksom långsamt rinna ut över serveringen. Notera att det här lagades av Karoline Nordefors på samma kväll då jag bölade som besatt över en risotto. Tro mig det här är också så gott att man gråter… ja, det gjorde jag iallafall!
Ravioli med hummer, ricotta och äggula
129
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg