Just nu hittar man julskinka billigt i kyldiskarna. Jag har köpt en och delat upp den på lite olika sätt och stoppat in i frysen för framtida middagar. Jag vet att det fungerar ypperligt att skiva i fina bitar och stoppa ner i ärtsoppa och carbonara. Det går också utmärkt att ha som fyllning på både pizza och i tartiflett (dvs en fransk potatisgratäng) men nu tänker jag också banka skinkan tunn och göra en schnitzel på den. Jag vet att januari är tuff för många så därför är det ju kanon att kunna använda julskinkan som blev över till annan mat. FYI så håller den i cirka 6 månader i frysen. En av mina matkollegor lade upp ett recept på en tonkatsu på skinka. Den skulle jag också vilja göra någon gång.
Rester av julskinka! Stoppa den i ärtsoppa, tartiflett, carbonara, schnitzel eller pizza…
81
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/