Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Blev sugen på carbonara.

by Anette Rosvall 2022/05/11
written by Anette Rosvall 2022/05/11
Skriv ut receptet
559

Igår blev jag så sugen på carbonara. Men jag orkade inte göra pastan själv och hade varken griskind/guanciale eller pancetta. Så jag gjorde min alldeles egna svenne-variant på bacon och parmesanost… och vet ni jag hade både lök och vitlök i också. Hur gör du? Lagar du alltid efter strikta regler och recept eller brukar du stoppa i lite av varje och sånt du är sugen på? Här kommer iallafall min variant på pasta carbonara.

Anettes Carbonara

Portioner: 4

Det här behöver du:

1 pkt bacon
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
svartpeppar
4 äggulor
2 nävar parmesan

spagetti för 4 personer

servera med en äggula, riven parmesan och ev lite finhackad persjilja

Gör så här:

Hacka gullök och vitlök, häll en skvätt olja i din stekpanna, när oljan är varm så föser du ner löken. Låt dem bli mjuka och sedan får din finhackade bacon göra löken sällskap. Låt alltsammans få lite yta och puttra på medan du kokar din spagetti enligt instruktionerna på förpackningen.

Under tiden blandar du två rejäla nävar fint riven parmesanost med 4 äggulor. Spar lite parmesan till serveringen. Häll av vattnet på spagettin - obs! spar lite kokvatten - blanda i ägg/ostkrämen i pastan och häll ner alltsammans i stekpannan med bacon och lök. Blanda runt, kanske behövs det lite pastavatten för att få den rätta krämigheten. Vräk på med nyriven svartpeppar och servera sedan härligheten med riven parmesan, äggula och om du vill lite fint hackad persilja på toppen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också den godaste godaste?
Nästa inlägg
smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt