Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Porchetta som burgare med coleslaw på majrova.

by Anette Rosvall 2017/09/21
written by Anette Rosvall 2017/09/21
Skriv ut receptet
recept, Anette Rosvall, porcetta, porcettaburgare
1,8K

Porchetta är ett formidabelt sätt att tillaga fläsksida. Du fyller den med godsaker som bland annat örtkryddor och vitlök. Rullar ihop härligheten, steker på ytan så den blir krispig och låter den sedan gå i ugnen tills den är färdig.

Det här receptet är ifrån Emmas och min bok ”Festmat” och porchettas serverar i tjocka skivor på ett bröd som en burgare med en härlig coleslaw men det går så klart att äta den med pommes och bea, eller sås och potatis också om man vill det.

Smaklig spis!

Porchettaburgare med Majrove coleslaw

Det här behöver du:

Porchetta
3 vitlöksklyftor
300 gram färsk spenat
150 gram extra rökt bacon
rivet citronskal
1,5 kg fläsksida med svålen kvar

Coleslaw på majrova
en halv kruka korriander
en halv kruka mynta
2 vitlöksklyftor
2 gröna krispiga äpplen
1 majrova
skal och saft från 1 lime
4 msk olja
en skvätt flytande honung
salt och peppar

Till servering
Hamburgerbröd
sallad
majonäs

peppar

Gör så här:

Hacka vitöken, stek spenaten, bacon och vitlök i smör. Salta och peppra efter smak. Riv över lite citronskal och lägg sedan fyllningen i det platta köttet. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop hela baletten med ett steksnöre. Se till att så mycket som svålen kommer utåt. Gnugga in ytan med salt och peppar och fräs yta på det i en en het stekpanna. Sedan skall det gå i ugnen i 150 grader tills du kan mäta en innertemperatur på 62 grader. När det är klart skall det vila i en timme ungefär.

Under tiden fixar du din coleslaw, hacka vitlök, mynta och koriander. Skala och riv äpple och majrova i en skål blanda ner ört- och vitlöks hacket och ställ den sedan åt sidan. Vispa ihop resten av ingredienserna och blanda sedan ihop dressingen, smaka av med salt och peppar.

Servera porchettan i tjocka skivor med coleslaw, majonäs och sallad.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tisdagen blir guldkantad i sällskap med citronpanncottan här under.
Nästa inlägg
Vad frestar mest? Janssons-, Bengtssons-, eller Hanssons frestelse det är frågan.

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt