Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tisdagen blir guldkantad i sällskap med citronpanncottan här under.

by Anette Rosvall 2017/09/19
written by Anette Rosvall 2017/09/19
tisdagstårtan, anette Rosvall, citronpannacotta, chili, recept
1,1K

Att fira med tårta, bakverk eller dessert brukar de flesta göra på helgen. Men då är det ju så mycket annat som är roligt så jag tänker att ni kanske istället borde toppa en helt vanlig tråk-tisdag med något lite extra smarrigt. Jag kommer att tipsa om det i alla fall under rubriken tisdagstårtan. Du väljer så klart själv om lagar till  det direkt eller väntar till senare. Men du, lova att du gör det, för både knopp och själ blir så mycket gladare om man får njuta av en liten bit sött. Den här godingen är från Emmas och min underbara tid som tidningen Amelias matinspiratörer.

Citronpannacotta med stingigt chilifras

Det här behöver du:

1 citron, skal och saften
2 lime, skal och saft
3 dl tjockgrädde
1 dl multigelésocker

Topping:
3 dl mandelbiskvier
2 msk limoncello (går att byta mot annan citrussmakande likör)
Choklad och chilikrydda (Santa Maria)

Dekorera med hallon eller andra trevliga små bär

Gör så här:

Börja med själva pannacottan, blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, rör runt, koka hastigt upp och sänk sedan värmen och låt det hela puttra i någon minut. Sedan häller du vätskan i små glas eller koppar, ställer dem svalt i minst en timme. Under tiden fiffar du med toppingen, som är exakt lika enkel att göra. Krossa biskvierna och blanda med likören, krydda med choklad och chilikrydda efter tycke och smak. När det är dags att äta strösslar du topping och bär över pannacottan och äter med glad min!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Lägg in dina rödbetor själv!
next post
Porchetta som burgare med coleslaw på majrova.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt