Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lägg in dina rödbetor själv!

by Anette Rosvall 2017/09/16
written by Anette Rosvall 2017/09/16
recept, Anette Rosvall, rödbetor, inlagda, picklade
2,5K

Det är härligt att sylta, safta, lägga in och pickla. Jag tycker att man känner sig som en kung när man tar hand om det som naturen ger. De nordiska köket innehåller ganska mycket söt-syrliga smaker och man lägger in både det ena och det andra. Jag tycker att alla borde kunna göra en smarrig 1-2-3 lag. Det vanligaste receptet är 1 del ättika, 2 dl socker och 3 delar vatten men jag brukar byta plats på ättikan och sockret ibland för jag vill oftast ha mer syra.  Här får du recept på inlagda rödbetor som är något av det godaste som finns på en köttbullemacka! Den här lagen kan du använda när du picklar lök, gurka eller andra fina grönsaker.

P.S om du inte behöver all rödbets-kok-lagen så spar den i en separat burk, den blir vackert mörkrosa och den kan man smaksätta och färga snyggt med.

Inlagda rödbetor

500 gram betor i olika färger

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

några lagerblad

några svartpepparkorn

några fina stänglar timjan, gärna med blommor

Koka rödbetorna hela med skal, det tar mellan 20-50 minuter beroende på storlek. När de är klara är det enklaste sättet att skala dem så här. Ta på ett par diskhandskar i gummi, ta upp betorna en och en och liksom dra av skalet med dina handskklädda händer. På vissa ställen kanske du måste skrapa med en kniv. Skär dem sedan i klyftor och lägg dem i en burk. Koka upp lagen tills sockret är smält och häll sedan lagen över betorna. Se till att lagen täcker betorna, låt stå svalt.

0 comment 2 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Musslor på längden och tvären nr 3 – Clamchoweder på mitt sätt.
next post
Tisdagen blir guldkantad i sällskap med citronpanncottan här under.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt