Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Musslor på längden och tvären nr 3 – Clamchoweder på mitt sätt.

by Anette Rosvall 2017/07/23
written by Anette Rosvall 2017/07/23
Skriv ut receptet
recept, Husmorsorna, Anette Rosvall, clamchowder, musslor
1,1K

Det här är ett av mina favoritrecept. Clamchowder är en smarrig amerikansk tjock soppa, nästan på gränsen till en gryta. Den kan vara antingen tomatbaserad eller mjölkbaserad men innehåller alltid någon sorts musslor eller fisk och är dessutom galet god. Det här är min variant på rätten och du hittar receptet här under 😀

Anettes Clamchowder

Det här behöver du:

Du behöver:
4 skivor bacon
en skvätt vatten
1 hackad gul lök
2 finhackade selleristjälkar
1 liten röd paprika, finhackad
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 stor riven bakpotatis
2 st lagerblad
3 stjälkar färsk timjan
1–3 msk färskriven pepparrot
salt och pepppar

Garnering:
persilja
musslor (se hur du gör rent dem och kokar dem gott i våra andra recept här intill!)
varmrökt lax

Gör så här:

Börja med att fräsa bacon, lök, potatisrasp och selleri tillsammans med en liten klick smör. Inte tills det blir brunt utan bara mjukt och följsamt. Häll av fettet för att ösa på med musselbuljongen. Låt det bli varmt och tillsätt sedan lagerblad, timjan, vin, grädde, mjölk och paprika. Låt det koka tills potatisen släppt ifrån sig sin stärkelse, då blir soppan tjock och fin som sig bör. Det tar cirka 20 minuter. Om du tycker att soppan har blivit för tjock, späd den med lite mjölk.
Smaka av med riven pepparrot, salt samt peppar och servera din soppa rykande het med laxbitar, musslor och finhackad persilja.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Har du provat ”Lubb”?
Nästa inlägg
Lägg in dina rödbetor själv!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt