En dessert som nästan är nyttig visst låter det underbart… och gott? Kanske lite för bra för att vara sant. Men efter en lite mastigare middag så kan det vara svårt att orka med en gräddig glass-coupe, tårta eller paj med vaniljsås. Det är då man rafsar ihop en sådan här liten goding. I det här fallet har jag valt jordgubbar men det går bra med vilket bär som helst. Melonkulorna gör jag med ett kuljärn, har du inget sådant så fungerar det toppen att skära frukten i fina kuber också.
Tips på bubbligt vin som passar att hälla i sagda soppa kommer här:
Cava Roy Brut Nature
Casa Canevel Prosecco Rosé Brut #75170
Rotari Brut Riserva #7567
Diebolt-Vallois Prestige Brut #7723
Jordgubbssoppa med melonkulor
Det här behöver du:
1 liter jordgubbar (frysta)
6 dl vatten
1 vaniljstång
1 liten kanelstång
0,5 citron
socker (efter smak och tycke)
1,5 dl bubbligt Muscato dÁsti
Garnering
pepparmynta
Melonkulor
1 guadaloupemelon
ett kuljärn
Gör så här:
Lägg ner jordgubbar, vatten, vanilj- och kanelstång i en kastrull. Koka tills jordgubbarna är helt varma, dra kastrullen av plattan och låt svalna. Smaka av med så mycket socker du vill ha. Precis innan serveraing häller du på det bubbliga vinet och lägger ner melonkulorna.