Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

by Anette Rosvall 2021/06/05
written by Anette Rosvall 2021/06/05
Skriv ut receptet
1,7K

Kanske känner du någon som du absolut behöver bjuda på go-fika på hög nivå. Då kan du med fördel göra denna vaniljkaka. Den är perfekt spröd och saftig på samma gång. Det är en ganska tung sockerkaksbotten som toppas av ett krispigt vaniljstint strössel. Man kan absolut servera kakan med den hallon- och kardemummakrämen som du också hittar receptet på här nedanför. Men skulle det vara så att du har tillgång till färska bär som jordgubbar och några stänglar rabarber så sitter även det som en smäck till. Ja, och självklart bjuder du en god kopp te till!

Saftig vaniljkaka med krispig topp samt Mascarponekräm med hallon- och kardemummasmak

Det här behöver du:

Vaniljkaka
7,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
250 g smör, smält
2 msk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl gräddfil

Mascarponekräm med hallon- och kardemummasmak
1 förp mascarponeost (funkar nästan lika bra med crème fraiche)
4 msk strösocker
några nypor nymalen kardemumma
100 g frysta hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en grynig smulig massa. Ta bort 3 dl av massan och ställ det åt sidan. Blanda sedan ägg och gräddfil i den andra delen av massan.

Smörj en ugnsfast form och bred ut smeten, strö sedan över 3 dl den sparade smuliga massan över smeten. Grädda din vaniljkaka mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan, sikta över vaniljsocker blandat med florsocker. Låt kakan svalna och servera den med hallon- och mascarponekräm. Som du gör så här: Blanda ihop och rör runt, ju mer hallonen tinar desto mer rosa blir krämen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Att dricka sött gör dig sötare iallafall på insidan ;)
Nästa inlägg
Jordgubbssoppa med melonkulor

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt