Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Jordgubbssoppa med melonkulor

by Anette Rosvall 2021/06/06
written by Anette Rosvall 2021/06/06
Skriv ut receptet
3,7K

En dessert som nästan är nyttig visst låter det underbart… och gott? Kanske lite för bra för att vara sant. Men efter en lite mastigare middag så kan det vara svårt att orka med en gräddig glass-coupe, tårta eller paj med vaniljsås. Det är då man rafsar ihop en sådan här liten goding. I det här fallet har jag valt jordgubbar men det går bra med vilket bär som helst. Melonkulorna gör jag med ett kuljärn, har du inget sådant så fungerar det toppen att skära frukten i fina kuber också.

Tips på bubbligt vin som passar att hälla i sagda soppa kommer här:

  • Cava Roy Brut Nature
  • Casa Canevel Prosecco Rosé Brut #75170
  • Rotari Brut Riserva #7567
  • Diebolt-Vallois Prestige Brut #7723

Jordgubbssoppa med melonkulor

Det här behöver du:

1 liter jordgubbar (frysta)
6 dl vatten 
1 vaniljstång
1 liten kanelstång
0,5 citron
socker (efter smak och tycke)
1,5 dl bubbligt Muscato dÁsti 
 
Garnering
pepparmynta
 
Melonkulor
1 guadaloupemelon
ett kuljärn

Gör så här:

Lägg ner jordgubbar, vatten, vanilj- och kanelstång i en kastrull. Koka tills jordgubbarna är helt varma, dra kastrullen av plattan och låt svalna. Smaka av med så mycket socker du vill ha. Precis innan serveraing häller du på det bubbliga vinet och lägger ner melonkulorna.

Smaklig spis!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.
Nästa inlägg
Passion, fantasi och lite tankar utanför boxen blev en rödbetstartar med getostkräm.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!