Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Passion, fantasi och lite tankar utanför boxen blev en rödbetstartar med getostkräm.

by Anette Rosvall 2021/06/07
written by Anette Rosvall 2021/06/07
1,4K

Låt mig presentera Herr Lindhs rödbetstartar. Har man passion, fantasi och tänker utanför boxen så förstår man ju att en tartar kan göras på så mycket mer än kött. Den här till exempel är helt vegetarisk och dessutom vackert mörkröd och gjord av hackade saltbakade rödbetor. Tillsammans med schalottenlök och fint hackad stjälkselleri. Den tronar på en bädd av syrlig getostkräm och serveras med en libbstickemajonäs, hackade marconamandlar och lite krispiga brödsmulor. Råvarorna kommer från Årstiderna och i detta fall har jag använt råvaror ur Lantlådan.

En rödbets tartar med getostkräm

Portioner: 2

Det här behöver du:

1 stor kokad rödbeta, fint hackad
2 schalottenlökar, fint hackade
7 cm stjälkselleri, fint hackad
salt och peppar

Libbstickemajonnäs
1 stor äggula (70 gram)
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
smaka av med några matskedar mixade blad av libbsticka samt salt och vitpeppar

Getostkräm
30 gram getost
0,5 dl färskost

Servera med
Grovt hackade marconamandlar
Rostade brödbitar
Ätbara gröna blad

Gör så här:

Blanda din getostkräm och mixa den slät, smaka av med salt och peppar. Mixa din majonnäs och smaka av även den. Hacka alla ingredienser till tartaren och blanda ihop. Smaka av med citronsaft, olja, salt och peppar.

Så nu är det dags att lägga upp allt snyggt. Börja med att spritsa eller lägga en klick getostkräm. Sedan en hög av tartar, toppa med mandlar, brödkrisp och den goda majonnäsen.

ÄT!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Jordgubbssoppa med melonkulor
next post
När tomaterna smakar på riktigt då blir jag glad

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt