Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

När tomaterna smakar på riktigt då blir jag glad

by Anette Rosvall 2021/06/08
written by Anette Rosvall 2021/06/08
Skriv ut receptet
970

Förra året fick jag äran att vara med på Johanna Giljams initiativ ”Tomatvänner”. Där pratar hon med oss som gillar tomater på lite olika sätt. Några är hemodlare, andra proffs, vissa är helt inne på hur gödslet och jorden påverkar andra vet allt om vilka sorter som passar bäst i olika klimat. Men så finns också sådana som jag som bara älskar att äta tomaten på lite olika sätt. Nu när vi börjar närma oss tiden när en kan ha egna tomater på täppan så blir jag glad som en speleman. Finns det något godare än att plocka en tomat från sin egen odling och stoppa den rakt i munnen utan stopp… Ja! det skulle kanske vara en bruschetta dåra….

Bruschetta

Portioner: 4

Det här behöver du:

4 skivor surdegsbröd
en rejäl skvätt olivolja
1 vitlöksklyfta
600 gram mozzarella i skivor
6 stycken tomater
1 stycken rödklök, fint hackad
1 kruka i basilika
0,5 dl olivolja
6 msk rödvinsvinäger

Smaksätt med salt, och svartpeppar från kvarnen. Dekorera eventuellt med hela basilikablad.

Gör så här:

Börja med att dela dina tomater i klyftor. Jag tar alltid bort kärnhuset för det kan bli så blött annars. Rensa bort kvistfästet och hacka sedan köttet i i fina fyrkanter, jag brukar vilja göra mina ganska små, men du gör så klart som du vill.

Lägg nu tomathacket i en skål, fyll på med basilikan, den finhackade rödlöken, salt och peppar. Nu brukar jag hälla på olivolja och rödvinsvinäger och sedan bara röra runt med en sked. Låt stå medan du fixar med brödet.

Skär skivor av surdegsbrödet och rosta det, pensla med olivolja och drag en pressad vitlöksklyfta över ytan så brödet tar lite smak. Lägg upp skivorna på tallrikar och lägg skivor av mozzarella underst. Toppa med tomatröran, dekorera eventuellt med basilikablad och njut sedan i stora tuggor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Passion, fantasi och lite tankar utanför boxen blev en rödbetstartar med getostkräm.
Nästa inlägg
Bärig och söt smörgåstårta

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt