Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Små! då får man ta två… minst. Minipissaladier & Minipizza med getost och honung

by Anette Rosvall 2022/06/04
written by Anette Rosvall 2022/06/04

Nu är ju solen framme igen och vi kan börja tänka på hur vi på bästa sätt ska fira vårens och sommarens alla de underbara och sköna dagar. Det rosa dryckerna jag tipsade sist kanske får sällskapa de små fina munsbitarna som du hittar recept på här idag. Pissaladier är en fransk godsak med massor av karamelliserad lök på, minipizzan talar för sig själv. Men prova även de små wallenbergarena med lingonmajo och filocigarrerna med spenat. Allt gjort i små aptitliga bitar, snabbt gjorda och går plättlätt att förbereda!

En god miniwallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.
Spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som doppas i auberginekaviar – gott? JA!

Minipissaladier & Minipizza med getost och honung

Det här behöver du:

Minipissaladier cirka 20 stycken
Ett ark färsk smördeg (cirka 250 gram)
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
600 g gul lök, skuren i ringar
3 vitlöksklyftor, finhackade
en halv kruka timjan
2 lagerblad
en nypa socker
10 sardeller
10-20 svarta oliver, utan kärnor
olivolja
svartpeppar

Minipizza med getost och honung - cirka 20 stycken
Ett ark färsk smördeg (cirka 250 gram)
200 gram getost utan kant
10 msk grovt riven ost (jag använde västerbottensost)
svartpeppar från kvarnen
flytande honung
några matskedar pinjenötter

Gör så här:

Pizzaladier gör du så här... Brassa upp ugnen till 200 grader, smält smör och olivolja i en stekpanna. Låt både den gula och vitlöken bli mjuk och gyllene men absolut inte bränd i smöret. Häll sedan ner vatten och vinäger i pannan. Avsluta det hela med att lägga i timjan och lagerblad. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt löken bli mjuk och se till så att vätskan helt kokar bort. Smaka av igen och fyll på med de kryddor som behövs. Ta bort lagerbladen och ställ sedan det hela åt sidan. Kavla ut smördegen på ett smörat bakplåtspapper, tag ut 15-20 stycken små rundlar med ett glas (eller skär degen i 20 fyrkanter). Bred ut lökblandningen, lägg på sardellerna och strö över oliverna. (Hit kan du förbereda och ställa in i kylskåpet i några timmar innan dina gäster kommer). En stund innan servering ringlar du god olivolja över snittarna och sedan skall allt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills degkanterna är gyllene. Servera ljumna!

Minipizzorna gör du så här... Brassa upp ugnen till 200 grader, Kavla ut smördegen på ett smörat bakplåtspapper, tag ut 15-20 stycken små rundlar med ett glas (eller skär degen i 20 stycken fyrkanter). Smula över getost och grovt riven ost, ringla över honung (Hit kan du förbereda och ställa in i kylskåpet i några timmar innan dina gäster kommer). En stund innan servering ringlar du honung över snittarna och ställer sedan in allt i ugnen ca 10-15 minuter tills degen är gyllene. Strö över pinjenötter direkt och servera ljumna !

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Varannan vatten, eller strunta i alkoholen helt.
next post
Comfort food på Tennstopet med Comfort Friend Malin!

You may also like

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter...

2023/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt