Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

by Anette Rosvall 2023/01/21
written by Anette Rosvall 2023/01/21
Skriv ut receptet
1,1K

När du stekt din rostbiff enligt konstens alla regler så slänger du ner den i den här gudomliga marinaden. Sedan kan du måla naglarna, läser en god bok eller ta en promenad. För själva grunden till middagen är redan klar. När det är dags att utfodra din flock slänger du fram tunnbröd, en supergod potatissallad, coleslaw och massa goda grönsaker. Så kan var och en göra sin egen rulle. Det blir liksom försmak av superbra sportlovsmat!

Marinerad rostbiff i rulle med god potatissallad

Portioner: 8

Det här behöver du:

ca 1 1/2 kg rostbiff
salt
peppar

Lag:
2 liter vatten
1 dl salt
1 msk torkad rosmarin
2 kvistar färsk rosmarin
en bunt färska basilika- och timjanblad
1/2 msk grovmald svartpeppar
2 hackade vitlöksklyftor
1 knippa persilja

God Potatissallad
500 gram små delikatesspotatis, kokade och delade
4-6 msk majonnäs
2 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor, rivna
10 cm fint skivad purjolök
salt
peppar


Servera med

Tunnbröd
ditt val av grönsaker
eventuellt coleslaw, hummus eller pepparrotsmajonnäs

Gör så här:

Bind upp rostbiffen med steksnöre och stek den i 125° tills innertemperaturen är 56-60° beroende på hur rosa du vill ha ditt kött. (det tar ca 1 1/2 timme). Koka under tiden lagen och låt den svalna. Lägg det varma köttet i den kalla lagen, som bör täcka köttet. Låt det stå kallt i ca 5 timmar. Ta upp köttet och skär det i tunna jämna skivor

Servera med en god potatissallad och gör sedan en wrap utav den. Koka potatisen och låt den svalna en smula medan du rör ihop

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
godlagmarineradmörmumsigtrostbiff
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Do you like Pina Colada? JA absolut!
Nästa inlägg
Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

Du borde verkligen prova det här också!

Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt...

2023/12/08

Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och...

2023/12/07

En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

2023/12/06

Skinkan är inte min favorit men kräver ändå...

2023/12/05

Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man...

2023/12/03

Havets Wallenbergare, hummersås, dillslungad primör- och hummersallad samt...

2023/12/01

Här kommer tips till smarriga efterrätter till julbordet!

2023/11/30

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

1 comment

mbt shoes for sale 2012/07/26 - 00:23

I’m still learning from you, while I’m trying to reach my goals. I definitely liked reading everything that is written on your site.Keep the information coming. I liked it!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt dumma vintips.

    2023/12/08
  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

    2023/12/06
  • Skinkan är inte min favorit men kräver ändå sin plats på julbordet.

    2023/12/05
  • Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man vill ha till jul.

    2023/12/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt