Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

by Anette Rosvall 2023/01/25
written by Anette Rosvall 2023/01/25
Skriv ut receptet
6,7K

För mig är det näst intill omöjligt att klämma fram en favorit ibland mat och bakverk. Men här hittar du iallafall Morsans mumsiga mjuka pepparkaka – en gunstling och en av mina topp 10 utav mjuka kakor…. Den är kryddig, saftig och för mig hör den julen till. Men min morsas mjuka pepparkaka med lingonsylt, gräddfil och pepparkakskryddor går toppenbra att bjuda på närsomhelst. Till exempel nu när det är lite mörkt, grått och trist! . Prova vettja!

Morsans mjuka pepparkaka

Det här behöver du:

3 ägg

2,5 dl socker (gärna lite mörkare för extra karaktär till kakan)

100 gram smör, rumsvarmt

1 dl gräddfil

2 tsk bikarbonat

2 msk pepparkakskryddor

3,5 dl vetemjöl

1 dl lingonsylt

 

Gör så här:

Sätt först ugnen på 175 grader Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet, sedan häller du ner smör, gräddfil och lingonsylt. Blanda ihop bikarbonat, pepparkakskryddor och vetemjöl innan du försiktig siktar och vänder ner det i smeten för att behålla fluffet.

Ner med hela konkarången i en snygg form. Låt gå i ugnen i cirka 45 minuter, stick med en kaksticka så du vet att kakan är genomgräddad. Vänd upp den på ett fat, låt svalna och om du är på det humöret dekorerar du den med kristyr och röda bär.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!
Nästa inlägg
Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!