Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Friterad kyckling på bröd med salsa verde.

by Anette Rosvall 2023/07/21
written by Anette Rosvall 2023/07/21
Skriv ut receptet
257

Fried chicken är stort i USA, det finns en massa restauranger som riktar in sig på de knapriga, saftiga, friterade kycklingbitar med olika tillbehör. När man sätter tänderna i pippin så fattar man storheten. Just den här rätten som jag kallar friterad kyckling på bröd med salsa verde, är från en av mina och Emmas kokböcker och den är mums i kvadrat. Ni kanske blir lite sugna på att prova? I så fall hittar du receptet här nedanför.
Både kyckling, sås och bröd går så klart att använda till andra varianter av rätter men prova den så här vettja, du kommer inte bli besviken!

Friterad kyckling på bröd med salsa verde

Portioner: 4

Det här behöver du:

Kyckling
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 tsk chiliflakes
1 ägg
2 dl pankoströ (blir knaprigare och godare än vanligt ströbröd)
salt och peppar

Tortillabröd
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk salt
1,5 dl ljummen mjölk
2 msk olivolja + lite till stekning

Salsa verde
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk mynta
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk persilja
2 msk dijonsenap
0,5 citron, saft och zest
2 msk kapris
1 nypa var av salt, socker och svartpeppar

Till servering
1 morot, fint hyvlad
5 cm purjolök, fint skivad

Vitlöksdresseing
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, rivna
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Börja med såserna. Salsan gör du så här. Ned med alla ingredienser utom oljan i en mixer och kör tills allt är en slät sås. Ner med oljan i omgångar tills du har en god dressing. Smaka av med salt och peppar. vitlöksdressing. Blanda sedan alla ingredienser till vitlöksdressingen och låt sedan såserna stå och vänta!

Sedan tar du fram tre djupa tallrikar. I den första knäcker du ägget, vispa runt. I den andra häller du pankoströt och den tredje blandar du mjöl, chiliflakes, salt och peppar. Sedan är det bara skära kycklingen i munsbitar, och doppa dem i mjöl, ägg och sist panko. Dessa små bitar ska sedan friteras gyllene i 180 gradig olja. När kycklingen är klar lägger du dem åt sidan och koncentrerar dig på bröden.

Ner med alla ingredienser och knåda ihop till en smidig deg. Dela den i 8 lika stora delar, platta till dem till rundlar och stek dem gyllenbruna på både sidor i olja. Det tar cirka 1,5 minut på varje sida.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sommarrullar eller Vietnamesiska färska vårrullar, Feeders och Angela
Nästa inlägg
Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt