Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester

by Anette Rosvall 2023/07/22
written by Anette Rosvall 2023/07/22
Skriv ut receptet
1,2K

Kök från alla delar av världen har delikata smårätter. Jag kan tycka att det är det optimala sättet att pimpa mina rester. I Frankrike tar man lite skinka från gårdagen, den där biten korv som inte gick åt. Lägger upp en eller två bitar ost som ligger och skräpar, några frukter och en marmeladskvätt och så vips har man en ost och charkbricka. I Italien kallas det antipasto och kan bestå av friterade risbollar, mozzarella med tomat och en massa annat smarrigt. I Spanien säger de Tapas och jag dräglar främst över Pan con tomate. Ett vitlöks- och smörstekt bröd som får ett vackert täcke av riven tomatröra som kryddas med salt, peppar, vitlök och olivolja. Min variant räcker till 8 små smörgåsar eller 4 stora.

Pan con tomate

Portioner: 8

Det här behöver du:

4 stora skivor surdegsbröd
olivolja till stekpannan
vitlök, krossad
en klick smör

2 köttiga bifftomater
1-2 vitlöksklyftor, fint fint riven
salt
svartpeppar från kvarnen
4-6 msk olivolja (frisk och fräsch)
lite rivet citronskal
eventuellt en nypa socker
något snyggt grönt typ basilika eller timjan

Gör så här:

Börja med brödet, värm oljan bred sedan smör på båda sidorna av brödskivorna och lägg ner dem tillsammans med den krossade vitlöksklyftan. Låt dem sakta bli gyllenbruna på båda sidor. Lägg åt sidan!

Skölj dina tomater och riv dem på rivjärnet tills du bara har skalet kvar i handen. Ner med den finhackade vitlöken och smaka av med salt, peppar, olivolja och eventuellt en nypa socker.

Bred tomatröran på brödskivorna dekorera eventuellt med något smarrigt grönt!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Friterad kyckling på bröd med salsa verde.
Nästa inlägg
Jordgubbar passar inte bara i efterrätter!

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!