Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Friterad kyckling på bröd med salsa verde.

by Anette Rosvall 2023/07/21
written by Anette Rosvall 2023/07/21
Skriv ut receptet
1,2K

Fried chicken är stort i USA, det finns en massa restauranger som riktar in sig på de knapriga, saftiga, friterade kycklingbitar med olika tillbehör. När man sätter tänderna i pippin så fattar man storheten. Just den här rätten som jag kallar friterad kyckling på bröd med salsa verde, är från en av mina och Emmas kokböcker och den är mums i kvadrat. Ni kanske blir lite sugna på att prova? I så fall hittar du receptet här nedanför.
Både kyckling, sås och bröd går så klart att använda till andra varianter av rätter men prova den så här vettja, du kommer inte bli besviken!

Friterad kyckling på bröd med salsa verde

Portioner: 4

Det här behöver du:

Kyckling
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 tsk chiliflakes
1 ägg
2 dl pankoströ (blir knaprigare och godare än vanligt ströbröd)
salt och peppar

Tortillabröd
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk salt
1,5 dl ljummen mjölk
2 msk olivolja + lite till stekning

Salsa verde
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk mynta
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk persilja
2 msk dijonsenap
0,5 citron, saft och zest
2 msk kapris
1 nypa var av salt, socker och svartpeppar

Till servering
1 morot, fint hyvlad
5 cm purjolök, fint skivad

Vitlöksdresseing
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, rivna
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Börja med såserna. Salsan gör du så här. Ned med alla ingredienser utom oljan i en mixer och kör tills allt är en slät sås. Ner med oljan i omgångar tills du har en god dressing. Smaka av med salt och peppar. vitlöksdressing. Blanda sedan alla ingredienser till vitlöksdressingen och låt sedan såserna stå och vänta!

Sedan tar du fram tre djupa tallrikar. I den första knäcker du ägget, vispa runt. I den andra häller du pankoströt och den tredje blandar du mjöl, chiliflakes, salt och peppar. Sedan är det bara skära kycklingen i munsbitar, och doppa dem i mjöl, ägg och sist panko. Dessa små bitar ska sedan friteras gyllene i 180 gradig olja. När kycklingen är klar lägger du dem åt sidan och koncentrerar dig på bröden.

Ner med alla ingredienser och knåda ihop till en smidig deg. Dela den i 8 lika stora delar, platta till dem till rundlar och stek dem gyllenbruna på både sidor i olja. Det tar cirka 1,5 minut på varje sida.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sommarrullar eller Vietnamesiska färska vårrullar, Feeders och Angela
Nästa inlägg
Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!