Trodde du att jordgubbar bara passar i efterrätter? Det stämmer föga, för den söta lite syrliga gubben sitter som en smäck i sallader och salsor också. Här nedanför hittar du några varianter och på bilden ovanför ser du en sallad som jag och älsklingen käkade häromdagen. Han grillade kyckling med citron och vitlök och jag hackade och skar upp massor av goda grönsaker. Lite som Lady och Lufsen åt vi sedan från samma fat. Gullig eller hur?
Friterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsaBurrata med chili, basilika jordgubbar eller hallon
Smarrig kycklingsallad med jordgubbar
Portioner:4
Det här behöver du:
2 kycklingfileer
0,5 citron
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
en klick smör
1 spetspaprika
10 körsbärstomater
1 liten rödlök
3 rejäla nävar ruccola
250 gram jordgubbar
en liten näve basilika
1 pkt fetaost
salt och svartpeppar från kvarnen
Servera med olja, vinäger, balsamvinäger och eventuellt några bitar smörstekt bröd
Gör så här:
Börja med att steka kycklingen i citronsaft och olja, lägg även ner hackad vitlök och en klick smör i pannan. Ös kycklingen och vänd den i omgångar tills den är färdigstekt och har fin färg runtom. Medan den ligger och blir ljummen så blandar du ihop salladen. Skölj, rensa, hacka och strimla grönsakerna och lägg dem på ett fat. Strö fetaost över alltsammans, dressa med olja och vinäger, salt och peppar och sist med inte minst den skivade kycklingen. Jag serverade med brödskivor som fick göra sällskap med kycklingen bland citron, vitlök och smör. Det blev smarrigt!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!