Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jordgubbar passar inte bara i efterrätter!

by Anette Rosvall 2023/07/24
written by Anette Rosvall 2023/07/24
Skriv ut receptet
238

Trodde du att jordgubbar bara passar i efterrätter? Det stämmer föga, för den söta lite syrliga gubben sitter som en smäck i sallader och salsor också. Här nedanför hittar du några varianter och på bilden ovanför ser du en sallad som jag och älsklingen käkade häromdagen. Han grillade kyckling med citron och vitlök och jag hackade och skar upp massor av goda grönsaker. Lite som Lady och Lufsen åt vi sedan från samma fat. Gullig eller hur?

Friterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsa
Burrata med chili, basilika jordgubbar eller hallon

Smarrig kycklingsallad med jordgubbar

Portioner: 4

Det här behöver du:

2 kycklingfileer
0,5 citron
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
en klick smör

1 spetspaprika
10 körsbärstomater
1 liten rödlök
3 rejäla nävar ruccola
250 gram jordgubbar
en liten näve basilika
1 pkt fetaost
salt och svartpeppar från kvarnen

Servera med olja, vinäger, balsamvinäger och eventuellt några bitar smörstekt bröd

Gör så här:

Börja med att steka kycklingen i citronsaft och olja, lägg även ner hackad vitlök och en klick smör i pannan. Ös kycklingen och vänd den i omgångar tills den är färdigstekt och har fin färg runtom. Medan den ligger och blir ljummen så blandar du ihop salladen. Skölj, rensa, hacka och strimla grönsakerna och lägg dem på ett fat. Strö fetaost över alltsammans, dressa med olja och vinäger, salt och peppar och sist med inte minst den skivade kycklingen. Jag serverade med brödskivor som fick göra sällskap med kycklingen bland citron, vitlök och smör. Det blev smarrigt!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester
Nästa inlägg
Sagas Baskiska Cheesecake med saffran

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt