En randig fiskpaté funkar både till fest och vardags beroende på vad du använder för fisk att göra den med. Om du gör en smarrig dillmajonäs och skär den i ultratunna skivor så blir det en festlig förrätt på t ex ditt bröllop. Skär du lite tjockare skivor och serverar med skirat smör, nyklippt gräslök och kokt färskpotatis har du en smarrig vardagsrätt. Du gör den enkelt i vattenbad i ugnen och den klarar sig i ett par dagar i kylen, så det går bra att förbereda den.
Vad dricker jag till detta kanske du undrar. Jamen tänk så fiffigt att jag kan ge dig mina allra bästa tips på några viner som jag tycker passar just till denna goda rätt.
Sauvignon Blanc de Lurton är ett fruktig, ungdomlig vitt och torrt vin med fräsch doft och smak med toner av svartvinbärsblad, det karaktäristiska kattpiss och massor av gråpäron.
Luddite Saboteur White Blend görs bland annat på druvan chenin som är vanlig i Sydafrika. Smak och doft är fruktig med toner av tropisk gul frukt solmogen persika, en härlig mineralitet som drar åt flinta, kryddighet och en skön grapebeska i avslutet.
Héritages Côtes du Rhône Blanc är ett vitt, torrt och härligt vin som doftar och smakar av vita blommor, en skön örtighet och en fin rondör i munnen. Vinet smakar och doftar också av gröna päron.
Château Bouscassé är känt för sina tunga, komplexa och lagringsvärda röda viner gjorda på druvan tannat. Men nu finns även deras vita härliga vin gjort på bland annat druvan manseng på den svenska marknaden. Les Jardins Philosophiques bjuder på en härlig vaxig munkänsla, smak och doft av tropisk gul frukt, gula solmogna plommon, apelsinskal och örter.