Klassikern Biff Rydberg skulle kunna beskrivas som en lyxigare pytt i panna! Tänk dig själv… perfekt stekt kött – jag gjorde min på älg. Sedan steker du potatis till perfektion fortsätter med alldeles mjuktstekt och medgörlig gul lök. Lägg dessa små godsaker på ett fat och servera med en senapskräm och en äggula. Gör det bara! Du kommer att tacka mig efteråt! Du får också lite tips på andra lite mer vardagliga pyttar som du bör prova.
En grönare pytt med picklade gulbetorLite annorlunda pytt i pannaBi bim bap – pytt på Koreanska
Biff Rydberg
Portioner:4
Det här behöver du:
500 gram kött av god kvalitet, jag använde rostbiff på älg 4 stora potatisar 2 stora gula lökar smör olja salt och svartpeppar
Servera med: Senapskräm 2 dl vispgrädde 2 msk dijonsenap salt och svartpeppar 1 äggula per portion Eventuellt lite vackert fint hackad persilja eller gräslök
Gör så här:
Börja med att skära kött, potatis och lök i kuber. Jag gillar att göra löken pytteliten, potatisen lite större och köttet allra störst. Men du gör så klart som du vill. Stek i omgångar i olja och smör. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Lägg upp på ett fat och servera med senapskräm och äggula. Njut!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!