Det sägs att gurkorna är slut på Island. Det fick jag reda på häromdagen när jag lyssnade på radio. Den här gången var det snack om virala mediefenomen i matvärlden. Ett exempel var att svenskt smågodis har blivit omåttligt populärt både i USA och i Asien. Alla som är lite hippa köper och äter godis från Sverige. Det är ju lite skoj faktiskt. Ett annat exempel man tog upp var gurksalladen från restaurangkedjan Din Tai Fung. Det här är en asiatiskt gurksallad som gjort att det knappt går att få tag på gurka på Island. Alla som betyder något gör ”Din Tai Fung”. Så nu tänkte även jag – förmodligen väldigt sent på bollen och utan någomhelst betydelse för mitt anseende som matbloggare ändå prova den virala salladen.
För som tur är får man fortfarande tag på gurka i Sollentuna. Som vanligt lägger jag några andra tips på vad du kan göra med gurka. För varför inte prova… ostron med gurkgranite (som f.ö är svingott allt lägga på nästan vad som helst) Inlgada gurkor med senapsfrön och den kanske lättaste och godaste lilla aptitretaren saltgurka, smetana och honung. Try it you will like it – det vet jag.