Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Gurkor i burkar med senapsfrön och dill.

by Anette Rosvall 2023/08/08
written by Anette Rosvall 2023/08/08
Skriv ut receptet
1,9K

Jag har träffat en människa som har gröna fingrar. Han odlar allt möjligt i pallkragarna hittar man gräslök, potatis, rödbetor och rädisor. Där finns mängder av tomater av olika slag. Och så finns det gurkor! Precis i dagarna är de skördade och numera inlagda med senapsfrön och hemodlade dillkronor i vackra glasburkar. De ska sparas till hösten och vinterns stekar och grytor. Jag säger mums och är tacksam för allt det goda. Vill du också göra inlagda gurkor så hittar du receptet här nedanför. Jag lägger även till lite gott du kan använda gurkor i burkar med senapsfrön och dill… till… 🙂

Godaste och enklaste förrätten
Lammstek på grillen
Borjst, smetana och saltgurka

Gurkor i burkar med senapsfrön och dill

Det här behöver du:

cirka 1 kg gurkor minst
1 knippe krondill
0,5 dl senapsgrön, gula
1,5 dl ättikssprit 12%
6 dl vatten
6 dl strösocker
0,5 dl salt

Gör så här:

Börja med att tvätta gurkorna och rensa dillkronorna från skräp. Varva sedan gurkorna med dill och senapsfrön i rena burkar. Koka nu upp ättika, vatten, socker och salt tills sockret smält. Häll lagen över gurkor och dill, sätt på locket och låt dem kallna. Förvara i kylen och ät sedan dina gurkor som tillbehör till stek och grytor i höst. Eller så gör du den formidabla förrätten som jag skrev om för inte så länge sedan.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sukiyaki en japansk one-pot-gryta som passar regniga dagar.
Nästa inlägg
Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!