Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lemonade, lemoncurd och bubblig dryck blir onsdagsdrinken.

by Anette Rosvall 2021/09/01
written by Anette Rosvall 2021/09/01
Skriv ut receptet
2,5K

Tillsammans med mina finaste en härlig sommarkväll drack jag en riktigt smarrig drink på en av Stockholms takbarer. Utsikten var vacker, luften alldeles ljummen, sällskapet underbart och drinken som sagt riktigt god. Lite senare samma sommar fick jag smaka på en variant av samma drink. Grejen är att de båda innehöll syrliga bubblor och söt lemoncurd. Den här gången var luften lika ljummet härlig, sällskapet minst lika underbart, utsikten lite annorlunda men fantastisk på ett helt annat sätt.

Och som av en händelse som är lite för bra för att strunta i så firar jag och mina kollegor Cap Classique dagen idag. Sydafrikas alldeles egna bubbliga dryck fyller 50 år just idag. Så både för att behålla sommarkänslan lite granna och fira ett utmärkt mousserande vin tänker jag att det är bäst att prova att göra min variant av lemonspritz. Så håll till godo här kommer mitt försök till Lemonadecurdvodkabubbeldrinken…

P.S det som blir kvar av bubblet är utomförträffligt på egen hand eller varför inte till dagens middag!

Purity Vodka Signature 34 Edition Organic #86519
Limoncello di Capri #768
Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir #7889

Lemonspritz på mitt sätt

Det här behöver du:

Till ett glas behöver du:
4 cl vodka
3 cl citronsockerlag
2 cl limoncello
2 msk lemon curd
3 cl äggvita
bubblig dryck gärna Boschendahl Cap Classic
samt is att fylla upp glaset med

Garnera med något snyggt!

Gör så här:

Häll vodka citronsockerlag, lemoncurd och äggvita i en shaker och torrskaka utan is. Det gör att du får ett snyggt skum. Häll på is och skaka igen för att kyla drinken.

Lägg ner isbitar i ditt kylda glaset, sila ner drinken. Du väljer själv efter plånbok och smak vilket bubbel du vill fylla på med. Det går bra med allt från Ramlösa till champagne. Servera med ett litet bit citronskal, ett marachinokörsbär, något snyggt grönt eller en vacker ätbar blomma.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Boston baked beans – gott som attan!
Nästa inlägg
Snabba men ändå långsamma frukostfrallor.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt