Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

by Anette Rosvall 2023/11/11
written by Anette Rosvall 2023/11/11
Skriv ut receptet
1,2K

Det har blivit lite mycket sås på sista tiden här hos mig jag vet! Men jag måste dela med mig av en till… För potatiskaka, entrecote och rödpang tillsammans med en fyllig tomatsky är recept för ett riktigt gott fredagsmys om du frågar mig. Så du börjar med att riva potatis grovt, pressar ut stärkelsen. Låter smöret smälta och få lite färg i pannan sedan trycker du ner potatisrivet och låter det sakta få knaprig yta medan innanmätet blir mjukt och följsamt. (fullt recept på potatiskaka hittar du här) När du vänt kakan kan du låta köttet få samma uppmärksamhet. Stek det i en panna med vitlök och rosmarin tills du får det precis som du vill ha det. Medan det sedan vilar kluttar du i tomatpure och en skvätt vin i pannan, vispar ur och sedan har du en ljuvlig och alldeles utomförträffligt god middag. Vill du ha receptet på såsen? Klart du vill!

Tjock och mullig tomatsky

Portioner: 2

Det här behöver du:

stekpanna med köttsky (där du stekt ditt kött alltså)
1 dl vatten
1 dl rödvin
1 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
2 nypor oregano
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Gör så här:

Vispa ur pannan där du stekt ditt kött med vin och vatten, tillsätt tomatpure och vitlök låt fräsa en stund tills det kokat ner. Smaksätt med resterande ingredienser och häll sin sky över köttet innan servering.

Mums!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många namn!
Nästa inlägg
Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara utan?

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!