Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

by Anette Rosvall 2025/07/16
written by Anette Rosvall 2025/07/16
Skriv ut receptet
354

Att grilla tonfisk är gott, men det är viktigt att veta vilken tonfisk det är. Den ska så klart vara lin- eller spöfångad och MSC-märkt! Annars kan vi göra så att den fina fisken blir utfiskad och då kan vi ju inte njuta av att grilla en tonfisk-kotlett lite då och då. Jag har tidigare gjort en variant med dill- och tomatvinägrett. Nu hittade jag en burk Nduja på min ICA och tänkte att det borde bli gott tillsammans. Nduja är en sorts korvkräm… ja, det kanske inte låter så sexigt men tro mig det är riktigt smarrigt. Den innehåller fläskkött och chili, har en hetta som är makalöst god och man brukar kunna hitta den på lite trendiga pizzor. Nåväl jag tänkte i alla fall rätt och blandade mina små långsamt bakade tomater med en dressing på Nduja och serverade till färskpotatis med massor av dill och den grillade tonfisken. Vill du göra min andra variant så hittar du receptet om du klickar på bilden. Du får även ett recept på Sallade Nicoise med grillad tonfisk och så en pizza bianca med tonfisk grön sparris och citron. Allt jättegott, lova att du provar någon av recepten!

tomat, vinägrett, tonfisk, parmesan, dill
Sallade Nicoise med färskpotatis och grillad tonfisk
Pizza bianco med tonfisk, sparris och citron

Grillad tonfisk med Ndujatopping och slöbakade körsbärstomater

Portioner: 2

Det här behöver du:

200 g körsbärstomater
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar (och en nypa socker)

Nduja topping
2 finhackade vitlöksklyftor
1 liten näve finhackad dill
skalet från 1 citron och saften från en halv (resten kan du pressa över den färdiga rätten)
½ dl Ndujakräm
6 msk balsamvinäger
0,5 dl olivolja

2 skivor färsk tonfisk

Till servering

flingor av parmesanost
eventuellt en citronklyfta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 och lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Häll över olja, balsamvinäger, salt och peppar. Låt tomaterna gå i ugnen i ca 20 minuter eller tills skinnet blivit lite skrynkligt. Ta ut dem och ställ dem åt sidan.

Nu till toppingen. Riv vitlök och hacka dill blanda med citronskal, Ndujakräm och balsamvinäger. Vispa ordentligt och blanda sedan ned olja och de långsamtbakade tomaterna med sitt spad. Smaka av med salt och peppar.

Nu grillar du tonfisken. Låt fisken steka eller grilla i ca 3 minuter på varje sida, salta peppra, riv lite citronskal och häll lite olivolja över på varje sida. När den är färdig lägger du upp den på en tallrik och skedar Ndujatopping och de långsamtbakade tomaterna över. Hyvla över parmesanost och servera med färskpotatis eller tryffelrisotto och rucola.

 

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Några av mina sommarfavoriter!
Nästa inlägg
Jag fick precis en sammanställning – det här är era favoriter!

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

2025/10/22

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!