När ens bästa kompis träffar en kille som inte bara är trevlig utan även har en rejäl passion för mat och dryck. Som lagar god mat med yviga gester samtidigt som han diskuterar med emfas om ditten och datten. Som spelar musik med fransk anknytning även här med samma härliga esprit! Ja då kan man lugnt lämna henne, den där viktiga personen i hans vård utan oro. Det ni ser på bilden är bara en av rätterna jag mumsat i mig i deras sällskap sedan de träffades. Jag kallar dem de Brattska pilgrimsmusslorna och första gången jag smakade kunde jag bara skrika HURRA. Dels lycklig över att det var så sabla gott men också för att hon fått tag på en med så trevliga och bra intressen som mat och vin… för det kan ju jag faktiskt även jag ha glädje av!
Eftersom det är nyår kommer här lite flera tips på vad du kan göra med pilgrimsmusslor…och goda drycker så klart
Håll till godo
Jag vänder mig ofta till Portugals vita viner, prisvärda, välgjorda och smakrika. En favorit som jag ofta rycker med mig från hyllorna på bolaget är från producenten Soalheiro just denna bjuder på smak och doft av honungsmelon, gula päron och en härlig mineraliet som av solvarm granit.
Varför inte dricka en cremant från Loire Langlois är ett utmärkt alternativ till champagne. Med gul frukt, hög syra, härliga bubblor och mineralisk sälta.
Vinet Aphros är gjort av en av mina favoritdruvor Loureiro. Det kommer från den svala regionen Vinho Verde i Portugal och bjuder på persika, gula päron och en hög syra. Och passar som hand i handske till både fisk och skaldjur.
En box är bra när man är många. Denna är inte bara vacker på utsidan utan har även ett fint innehåll som bjuder på en doft av saftiga persikor, lime, gul melon och salta vindar från atlanten.