Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.

by Anette Rosvall 2021/12/26
written by Anette Rosvall 2021/12/26
söta saker, recept, underkläder, dessert, efterrätt
1,3K

Eftersom jag inte är jätteförtjust i julmat – tror att det beror på att jag fotograferat, stylat och gjort om 3000 jular under åren jag jobbat med kokböcker och mat till tidningar. Den tidigaste jag någonsin gjort var den 3:e januari ett år. Vi ville ha snö på bilderna och vågade inte chansa på att den fanns kvar lite senare på året. Så precis efter den egna julens alla förberedelser satte jag och Emma fart igen med en ny jul. Ja, så man kanske kan förstå att jag tröttnat en smula. Men nu säger jag HURRA! för snart är det nyår, eftersom jag älskar ju konceptet mat som passar till olika drycker så kommer jag lägga upp ett gäng olika menyförslag med tillhörande dryck! Tjohoo!

Jag tänkte börja med desserten så här kommer några av mina dessertfavoriter från min hemsida. Botanisera bland recepten i kategorien dessert, du kommer att hitta din favorit, jag lovar. Här nedanför hittar du ett urval men det finns mer gott jag lovar. Man kan t ex dessutom hitta en ljuvlig champagnemousse, en jordgubbsparfait med salt kolasås från himmelen, små söta eclairer och en massa gott med choklad.

Sådant jag gillar… musik, måltider, människor jag och så underkläder och dessert.
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.
Pot du crème au chocolate….
Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap
Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap

Ja och en massa annat hittar du här om du söker på dessert i sökfunktionen. Men nu till drycken… Brachetto d´Acqui är en av mina favoriter. Den smakar och doftar röda körsbär och är härligt pärlande. Jag har sedan första gången jag träffade Andreas på Brännlands varit sjukt imponerad av både honom, hans driv och hans drycker. Brännlands Ember Glögg #94300 är inget undantag och sitter som en smäck till äppliga desserter med kolasås eller en lagrad hårdost. Vill man fortsätta med bubblor även till desserten så är Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore ett bra val. Söt men fruktifrisk med toner av gröna små päron och isglass. Till chokladdesserterna är Castaño Dulce Monastrell ett bra val. Strävmjuk med härliga toner av mörka plommon, lakritsrot och katrinplommon!

  • dessert, tårta, Brachetto, dessertvin, sött vin
    Brachetto d´Acqui #6260
  • Brännland Iscider Ember Glögg #94300
  • Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore #77753
  • Castaño Dulce Monastrell #8412



0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås
next post
Det är ett nöje för mig att presentera – de Brattska pilgrimsmusslorna

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt