Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.

by Anette Rosvall 2021/12/26
written by Anette Rosvall 2021/12/26
söta saker, recept, underkläder, dessert, efterrätt
2,1K

Eftersom jag inte är jätteförtjust i julmat – tror att det beror på att jag fotograferat, stylat och gjort om 3000 jular under åren jag jobbat med kokböcker och mat till tidningar. Den tidigaste jag någonsin gjort var den 3:e januari ett år. Vi ville ha snö på bilderna och vågade inte chansa på att den fanns kvar lite senare på året. Så precis efter den egna julens alla förberedelser satte jag och Emma fart igen med en ny jul. Ja, så man kanske kan förstå att jag tröttnat en smula. Men nu säger jag HURRA! för snart är det nyår, eftersom jag älskar ju konceptet mat som passar till olika drycker så kommer jag lägga upp ett gäng olika menyförslag med tillhörande dryck! Tjohoo!

Jag tänkte börja med desserten så här kommer några av mina dessertfavoriter från min hemsida. Botanisera bland recepten i kategorien dessert, du kommer att hitta din favorit, jag lovar. Här nedanför hittar du ett urval men det finns mer gott jag lovar. Man kan t ex dessutom hitta en ljuvlig champagnemousse, en jordgubbsparfait med salt kolasås från himmelen, små söta eclairer och en massa gott med choklad.

Sådant jag gillar… musik, måltider, människor jag och så underkläder och dessert.
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.
Pot du crème au chocolate….
Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap
Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap

Ja och en massa annat hittar du här om du söker på dessert i sökfunktionen. Men nu till drycken… Brachetto d´Acqui är en av mina favoriter. Den smakar och doftar röda körsbär och är härligt pärlande. Jag har sedan första gången jag träffade Andreas på Brännlands varit sjukt imponerad av både honom, hans driv och hans drycker. Brännlands Ember Glögg #94300 är inget undantag och sitter som en smäck till äppliga desserter med kolasås eller en lagrad hårdost. Vill man fortsätta med bubblor även till desserten så är Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore ett bra val. Söt men fruktifrisk med toner av gröna små päron och isglass. Till chokladdesserterna är Castaño Dulce Monastrell ett bra val. Strävmjuk med härliga toner av mörka plommon, lakritsrot och katrinplommon!

  • dessert, tårta, Brachetto, dessertvin, sött vin
    Brachetto d´Acqui #6260
  • Brännland Iscider Ember Glögg #94300
  • Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore #77753
  • Castaño Dulce Monastrell #8412



0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås
Nästa inlägg
Det är ett nöje för mig att presentera – de Brattska pilgrimsmusslorna

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!