Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås

by Anette Rosvall 2021/12/22
written by Anette Rosvall 2021/12/22
1,1K

Jag fick i uppdrag att göra recept med rom från Diplomatico som ingrediens. Har tidigare lagt upp en fantastisk romgravad lax och en marsipanlimpa med smak av både kaffe och rom. Nu kommer även en riktigt smarrig efterrätt som kan passa till exempel till nyår. Så prova gärna Kokospanacotta med ananascarpaccio och salt romkolasås. Jag lovar att du kommer att bli glad som en speleman efter att du har ätit och njutit den lilla goda anrättningen. (Du hittar också länk på de andra recepten här nedanför)

Marsinpanlimpa med rom- och kaffesmak
Rom- och rödbetsgravad lax med krispig gurksallad samt Jalapenomajonnäs

Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås

Det här behöver du:

Kokospannacotta
8 portioner
2,5 dl grädde
2,5 dl kokosgrädde
0,5 dl socker
1 lime, saft och skal
2 blad gelatinblad

Annanascarpaccio
1 styck färsk ananas
2 dl Vatten
1 dl Strösocker
3 msk Rom
1 msk Rosepepper, hela korn
1 st Röd chilifrukt, fint hackad

Romkolasås
1 dl muscovadosocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
4 msk Diplomático Reserva Exclusiva
en liten klick smör
en nypa flingsalt

Gör så här:

Först pannacottan, lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp kokosgrädde, vispgrädde och socker i en kastrull. Dra den från värmen, ner med skal, saft och vispa tills sist ner bladen. Häll sedan krämen i portionsformar.
Låt panacottan stelna i kylen över natten och servera sedan med ananascarpaccio och romkolasås.

Sedan annanasen... koka en sockerlag på vatten, socker och rom. Släng ner kryddorna där i och skiva sedan ananasen i så tunna skivor du bara kan. Jag använde en mandolin. Lägg de tunna skivorna i lagen och låt dem ligga där - helst över natten.

...och till sist kolasåsen... 
Ner med alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt puttra i cirka 15 minuter på medelhög värme. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar i botten. Ställ sedan åt sidan och vänta på servering, precis innan servering vänder du ner en nypa flingsalt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Musslor, matjes och mustsås och andra mumsiga måsten till julbordet.
next post
Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt