Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Det är ett nöje för mig att presentera – de Brattska pilgrimsmusslorna

by Anette Rosvall 2021/12/28
written by Anette Rosvall 2021/12/28
Skriv ut receptet
örrätt, recept, Bratt, pilgrimsmusslor, sallad
3,2K

När ens bästa kompis träffar en kille som inte bara är trevlig utan även har en rejäl passion för mat och dryck. Som lagar god mat med yviga gester samtidigt som han diskuterar med emfas om ditten och datten. Som spelar musik med fransk anknytning även här med samma härliga esprit! Ja då kan man lugnt lämna henne, den där viktiga personen i hans vård utan oro. Det ni ser på bilden är bara en av rätterna jag mumsat i mig i deras sällskap sedan de träffades. Jag kallar dem de Brattska pilgrimsmusslorna och första gången jag smakade kunde jag bara skrika HURRA. Dels lycklig över att det var så sabla gott men också för att hon fått tag på en med så trevliga och bra intressen som mat och vin… för det kan ju jag faktiskt även jag ha glädje av!

Eftersom det är nyår kommer här lite flera tips på vad du kan göra med pilgrimsmusslor…och goda drycker så klart

Håll till godo

Risotto med pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslor med blomkålskräm och brynt smör
Sallad med magnovinegrette och pilgrimsmusslor.Foto: Jenny Grimsgård
Soalheiro Granit #73450
Langlois Crémant de Loire Brut #7404
Aphros Loureiro #3932
Ventoz Alvarinho #6052

Jag vänder mig ofta till Portugals vita viner, prisvärda, välgjorda och smakrika. En favorit som jag ofta rycker med mig från hyllorna på bolaget är från producenten Soalheiro just denna bjuder på smak och doft av honungsmelon, gula päron och en härlig mineraliet som av solvarm granit.

Varför inte dricka en cremant från Loire Langlois är ett utmärkt alternativ till champagne. Med gul frukt, hög syra, härliga bubblor och mineralisk sälta.

Vinet Aphros är gjort av en av mina favoritdruvor Loureiro. Det kommer från den svala regionen Vinho Verde i Portugal och bjuder på persika, gula päron och en hög syra. Och passar som hand i handske till både fisk och skaldjur.

En box är bra när man är många. Denna är inte bara vacker på utsidan utan har även ett fint innehåll som bjuder på en doft av saftiga persikor, lime, gul melon och salta vindar från atlanten.

De brattska pilgrimsmusslorna

Det här behöver du:

Till 6 personer behöver du:
12 stycken pilgrimsmusslor
1 grönt syrligt äpple
3 stänglar blekselleri
2 st charlottenlök
saften fr en citron
vitvinsvinäger
god olivolja
salt
svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Ok nu ska du skära äpple, selleri och lök i de minsta kuberna du någonsin gjort. Det kallas brunoise på restaurangspråk och du behöver en vass kniv och tålamod. När alla små, små bitarna är klara lägger du dem i en skål och klämmer över citronsaften. Gör en vinegrett på en skvätt olja, vinäger salt och peppar. Dressa den lilla salladen.... Smaka av OBS! DEN SKA VARA SYRLIG!

Låt den stå och vila medan du steker gyllene yta på dina pilgrimsmusslor. När det är dags att servera så lägger du upp lite sallad på varje tallrik och toppar med två pillisar per portion.

Servera gärna en frisk Chablis till eller varför inte Champagne som kommer att plocka upp det syrliga, friska i salladen och runda av det söta och krämiga av musslan.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.
Nästa inlägg
Öppen hummerlasagne – ett säkert och väldigt gott kort till fest!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt