Eftersom jag inte är jätteförtjust i julmat – tror att det beror på att jag fotograferat, stylat och gjort om 3000 jular under åren jag jobbat med kokböcker och mat till tidningar. Den tidigaste jag någonsin gjort var den 3:e januari ett år. Vi ville ha snö på bilderna och vågade inte chansa på att den fanns kvar lite senare på året. Så precis efter den egna julens alla förberedelser satte jag och Emma fart igen med en ny jul. Ja, så man kanske kan förstå att jag tröttnat en smula. Men nu säger jag HURRA! för snart är det nyår, eftersom jag älskar ju konceptet mat som passar till olika drycker så kommer jag lägga upp ett gäng olika menyförslag med tillhörande dryck! Tjohoo!
Jag tänkte börja med desserten så här kommer några av mina dessertfavoriter från min hemsida. Botanisera bland recepten i kategorien dessert, du kommer att hitta din favorit, jag lovar. Här nedanför hittar du ett urval men det finns mer gott jag lovar. Man kan t ex dessutom hitta en ljuvlig champagnemousse, en jordgubbsparfait med salt kolasås från himmelen, små söta eclairer och en massa gott med choklad.
Ja och en massa annat hittar du här om du söker på dessert i sökfunktionen. Men nu till drycken… Brachetto d´Acqui är en av mina favoriter. Den smakar och doftar röda körsbär och är härligt pärlande. Jag har sedan första gången jag träffade Andreas på Brännlands varit sjukt imponerad av både honom, hans driv och hans drycker. Brännlands Ember Glögg #94300 är inget undantag och sitter som en smäck till äppliga desserter med kolasås eller en lagrad hårdost. Vill man fortsätta med bubblor även till desserten så är Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore ett bra val. Söt men fruktifrisk med toner av gröna små päron och isglass. Till chokladdesserterna är Castaño Dulce Monastrell ett bra val. Strävmjuk med härliga toner av mörka plommon, lakritsrot och katrinplommon!