I söndags lagade min kille söndagsmiddag. Han plockade fram en älgstek från frysen och gjorde en porterstek. Den serverades med kokt amadinepotatis, perfekt kokade samt smörsvängda morötter, svarta vinbärsgele samt en gräddsås från himmelen. Vi drack ett riktigt gott rödvin till från Rioja och sedan satt jag med stjärnögon och tindrade i soffan. Lycklig av maten, kärleken och så börjar jag bli lite nöjd av tanken att hösten är på gång. För visst är maten man lagar då helt magisk. Stekar, grytor, gratänger och så de härliga rotsakerna som är närodlade och smakar gudomligt gott. Jag har länkat till några smarriga vintips som passar den mustiga, murriga och smakrika maten som hösten bjuder på. Men du hittar även receptet på en rubbad viltstek med tryffeldoftande polentakräm. Ja, och den där portersteken han gjorde… min kille <3
Röda viner till höstens goda grytor och stekar samt en porterstek på älg.
2,9K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg