Har du provat min rostade majssoppa? Den är både billig, god och för att få en skön tonartshöjning kan man toppa den med både det ena och det andra. Ja och som vanligt gäller det ju att efter soppa får man dessert! Vilken är din favorit ibland dessa smarriga efterrätter?
Pot du creme au chocolate Brownie i kopp med citruskrämChokladmousse med lakritsrippel Foto Klas SjöbergCrema Catalana
Rostad majssoppa
Det här behöver du:
1 kg fryst majs
1 stor gul lök, fint hackade
1-2 chilifrukter, fint hackade
2 vitlöksklyftor, fint hackade
6 dl grönsaksbuljong
5 dl grädde
en klick smör
en liten skvätt grädde
salt och svartpeppar från kvarnen
Servera t ex med
smulad fetaost
chilisås
fint hackad purjolök
färska örter
och
gott bröd
Gör så här:
Börja med att värma upp olja en stor kastrull. Låt majs, lök och vitlök fräsa i oljan tills alltsammans fått lite färg och smak. Ner med smöret och chilin. Fyll på med buljong och grädde och låt koka i cirka 15 minuter. Jag gillar att bara mixa hälften av soppan slät för jag tycker det är gott med lite tuggiga bitar i soppan. Du gör som du vill men glöm ej att smaka av med salt och peppar innan du serverar med den toppingen som du är sugen på.
Ja och efterrätten för böfvelen, missa inte efterrätten!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!