Är precis hemkommen från ett litet men helt underbart ”Samtal om Smak” på Chokladfabriken. Där träffade jag dels Martin från Chokladfabriken och Anna från SthlmsBränneri. Men även Lena Engelmark Embertsen en människa med passion för naturens smaker. Hon talade sig varm för vårbrådd, havtorn, nässlor, älgört, granskott och massor av andra goda saker som vi hittar i skog och på äng.
Jag vet att vi vid något tillfälle hade en diskussion om ”ovana” och ovanliga smaker och hon kunde verkligen berätta om dessa så jag blev galet inspirerad. Jag köpta boken: Granskott, vårbrodd och tjärdoft – om kärleken till det vilda nordiska köket”. Om ni blir nyfikna så föreslår jag ett besök på Chokladfabriken i Stockhom eller på Högtorps Gård i Flen. Men jag tipsar även om att köpa ovan nämda bok!
Nu ska jag ut och skaffa! (som Lena säger att det heter).