Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Devilsfoodcake med Caramel- & Baileysfrosting

by Anette Rosvall 2012/06/29
written by Anette Rosvall 2012/06/29

Idag fyller jag år och även om det knappt märks med tanke på allt regn, så är det faktiskt mitt i sommaren. Så här har det så klart varit i hela mitt liv, ja, att jag har fyllt år mitt i sommaren alltså. På sommaren är man ju sällan hemma, så när jag var liten hade jag mycket sällan kalas. Det har jag tagit igen med dunder och brak som vuxen. Jag firar alltid, och oftast med fler människor än jag har mat och stolar till 😉 Jag älskar att ha fest och självklart skall det ätas tårta. Vet inte riktigt men tror att det blir en sån här ungefär.

Kakreceptet på Devilsfoodcake är ifrån boken Det bästa ifrån Magnolia Bakery New York. Det är en härlig fluffig chokladig kaka. Men toppingen av Caramel- & Baileysfrosting gjorde jag och Emma när vi jobbade med Bailys. Nu finns det minst fyra varianter på den gräddiga likören. Alla med lite olika smakbild. Din frosting kan alltså få extra smak av kaffe, whisky, mörk choklad, mandel eller den vanliga varianten med mjölkchoklad. Prova vettja!

Devilsfoodcake med Caramel- and Baileysfrosting

Det här behöver du:

KAKA
4 ¾ dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
170 gram smör rumsvarmt
3,5 dl farinsocker
2,25 dl socker
3 stora ägg (uppdelade i vita och gula)
3,5 dl kaffegrädde
2 tsk vaniljsocker

Kola- och Baileys Frosting
225 gram smör
11 dl siktat florsocker
3,5 dl farinsocker
drygt 1 dl mjölk
4 msk Baileys med kaffesmak
2 msk cane syrap eller mörk sirap
2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Kakan
Sätt ugnen på 160 grader och ta fram 3 stycken formar med löstagbar botten. Smöra och mjöla dem och ställ dem åt sidan medan du siktar mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna innan du lägger på glasyren.

Frosting
Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt tillsätt båda sockersorterna i omgångar vispa i cirka 2 minuter med elvisp. Tillsätt mjölk, Baileys och sirap och vispa tills frostningen har bredbar konsistens.

baileysfödelsedagfödelsedagstårtakakakalasparty
6 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rödkålssallad med apelsin
next post
Nu är det Skrei-tider!

You may also like

Var rädd om ogräset

2021/04/19

Rabarberflarn med rostad choklad.

2021/04/18

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

2021/04/13

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

6 comments

Edit Künstlicher 2012/06/29 - 09:20

HURRRA! HURRRA! HURRA! HUUUUUURRRRRRA!!!

Pernilla 2012/06/29 - 11:49

Hurra för dig!! Kalaset kommer ju bli succé om du ska bjuda på en sån tårta. Den är fantastisk och det säger jag av egen erfarenhet. Fick smaka på den när du och Emma hade gjort den till bloggeventet 🙂
Ha en underbar födelsedag!! 🙂

Anette Rosvall 2012/07/01 - 07:17

Tack! Jo precis det är exakt samma tårta, eller exakt den för att vara precis 😉

Maria 2012/06/29 - 14:23

Hjärtliga gratulationer på din dag!

Det här blir kanske makens försenade födelsedagstårta. Den verkar vara gudomligt god!

Sandra 2012/06/29 - 21:20

GRATTIS!

Jäkla så god den ser ut!

Anette Rosvall 2012/07/01 - 07:18

Den är jättegod, bottnarna är tunga och chokladiga, och frostingen är precis lagom söt och geggig.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Var rädd om ogräset

    2021/04/19
  • Rabarberflarn med rostad choklad.

    2021/04/18
  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top