En midsommarafton utan sill är inte aktuellt, iallafall inte hos mig. Jag äter det mer än gärna och på en massa olika sätt. Här tipsar jag om några gamla godingar som till exempel Ullas snabba matjessill. En frasig smördegsbotten som toppas med några av sommarens godaste – matjessill, ägg, dill och gräddfil. Kan nästan inte bli bättre… det skulle i så fall vara den randiga Smörgåstårtan S.O.S – mörk kavring med fyllning av en röra med västerbottenost och snaps. Den toppar vi så klart med matjessill och dill. En annan liten goding som passar bäst en riktigt varm dag (så kika på väderleksrapporten först) är den frusna silltårtan som serveras på filmjölksbröd. Riktigt gott om jag får säga det själv.
Förra sommaren kom jag på den eminenta iden att smörfräsa små potatisröstis, lägga smarrig matjessill på dessa och toppa med grön pesto och hängd gräddfil. Det blev en riktig top-hit kan jag säga och har du inte provat detta supergoda så skulle jag bli glad som en speleman om du ville det!


