Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Snabbaste och godaste kycklingen du någonsin smakat voila Dillkött på speed!

by Anette Rosvall 2013/01/24
written by Anette Rosvall 2013/01/24
Skriv ut receptet
1,1K

Nåja! lite överdrift har väl ingen dött av. Men om vi skall närma oss sanningen så är det här kycklingrätten en av våra favoriter. Min familj slickar alltid rent faten och undrar om det finns mer. Det är en variant på dillkött som vi publicerade i vår allra första kokbok. Husmorsorna The Ultimate köksalmenacka.

Så om du älskar dillkött, men tycker att det tar alldeles för lång tid att laga. Grattis! Här är lösningen. Lika gott som dillkött fast på 20 minuter blankt! I vårt recept har vi ganska mycket ättika, vi tycker det skall vara så, men smaken är som baken så prova först med hälften och dutta i lite mer pö om pö så att du hamnar där dina smaklökar vill. Receptet kommer från vår bok Husmorsorna The Ultimate köksalmanacka


.

Dillkött på speed med kycklingfilé

Det här behöver du:

3 skalade hackade morötter
4 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
600 g kycklingfilé i munsbitar
5 dl crème fraiche
3 msk ättiksprit
5 msk maizenaredning
2 tsk socker
salt och vitpeppar
2 nävar hackad dill

Gör så här:

Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans i ca 10 minuter. I med allt utom dillen. Smaka av ordentligt – vissa gillar mycket ättika ändra vill vara lite mer försiktiga. Se till att det smakar som du vill. Låt koka i ca 10-15 minuter och vräk sedan i dillen Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj, vad gott!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

ättikadilldillköttklassikerkyckingsnabbmat
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Devilsfoodcake med Caramel- & Baileysfrosting som födelsedagstårta.
Nästa inlägg
Fyllde på lyckopåsen och jobbade på mina fräknar!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt