Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Devilsfoodcake med Caramel- & Baileysfrosting som födelsedagstårta.

by Anette Rosvall 2012/06/29
written by Anette Rosvall 2012/06/29
Skriv ut receptet
5,3K

Idag fyller jag år och även om det knappt märks med tanke på allt regn, så är det faktiskt mitt i sommaren. Så här har det så klart varit i hela mitt liv, ja, att jag har fyllt år mitt i sommaren alltså. På sommaren är man ju sällan hemma, så när jag var liten hade jag mycket sällan kalas. Det har jag tagit igen med dunder och brak som vuxen. Jag firar alltid, och oftast med fler människor än jag har mat och stolar till 😉 Jag älskar att ha fest och självklart skall det ätas tårta. Vet inte riktigt men tror att det blir en sån här ungefär.

Kakreceptet på Devilsfoodcake är ifrån boken Det bästa ifrån Magnolia Bakery New York. Det är en härlig fluffig chokladig kaka. Men toppingen av Caramel- & Baileysfrosting gjorde jag och Emma när vi jobbade med Bailys. Nu finns det minst fyra varianter på den gräddiga likören. Alla med lite olika smakbild. Din frosting kan alltså få extra smak av kaffe, whisky, mörk choklad, mandel eller den vanliga varianten med mjölkchoklad. Prova vettja!

Devilsfoodcake med Caramel- and Baileysfrosting

Det här behöver du:

KAKA
4 ¾ dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
170 gram smör rumsvarmt
3,5 dl farinsocker
2,25 dl socker
3 stora ägg (uppdelade i vita och gula)
3,5 dl kaffegrädde
2 tsk vaniljsocker

Kola- och Baileys Frosting
225 gram smör
11 dl siktat florsocker
3,5 dl farinsocker
drygt 1 dl mjölk
4 msk Baileys med kaffesmak
2 msk cane syrap eller mörk sirap
2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Kakan
Sätt ugnen på 160 grader och ta fram 3 stycken formar med löstagbar botten. Smöra och mjöla dem och ställ dem åt sidan medan du siktar mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna innan du lägger på glasyren.

Frosting
Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt tillsätt båda sockersorterna i omgångar vispa i cirka 2 minuter med elvisp. Tillsätt mjölk, Baileys och sirap och vispa tills frostningen har bredbar konsistens.

baileysfödelsedagfödelsedagstårtakakakalasparty
6 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rödkålssallad med apelsin
Nästa inlägg
Snabbaste och godaste kycklingen du någonsin smakat voila Dillkött på speed!

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

6 comments

Edit Künstlicher 2012/06/29 - 09:20

HURRRA! HURRRA! HURRA! HUUUUUURRRRRRA!!!

Pernilla 2012/06/29 - 11:49

Hurra för dig!! Kalaset kommer ju bli succé om du ska bjuda på en sån tårta. Den är fantastisk och det säger jag av egen erfarenhet. Fick smaka på den när du och Emma hade gjort den till bloggeventet 🙂
Ha en underbar födelsedag!! 🙂

Anette Rosvall 2012/07/01 - 07:17

Tack! Jo precis det är exakt samma tårta, eller exakt den för att vara precis 😉

Maria 2012/06/29 - 14:23

Hjärtliga gratulationer på din dag!

Det här blir kanske makens försenade födelsedagstårta. Den verkar vara gudomligt god!

Sandra 2012/06/29 - 21:20

GRATTIS!

Jäkla så god den ser ut!

Anette Rosvall 2012/07/01 - 07:18

Den är jättegod, bottnarna är tunga och chokladiga, och frostingen är precis lagom söt och geggig.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!