tisdagstårtan, anette Rosvall, citronpannacotta, chili, recept

Tisdagstårtan!

Att fira med tårta, bakverk eller dessert brukar de flesta göra på helgen. Men då är det ju så mycket annat som är roligt så jag tänker att ni kanske istället borde toppa en helt vanlig tråk-tisdag med något lite extra smarrigt. Jag kommer att tipsa om det i alla fall under rubriken tisdagstårtan. Du väljer så klart själv om lagar till  det direkt eller väntar till senare. Men du, lova att du gör det, för både knopp och själ blir så mycket gladare om man får njuta av en liten bit sött. Den här godingen är från Emmas och min underbara tid som tidningen Amelias matinspiratörer.

Citronpannacotta med stingigt chilifras

1 citron, skal och saften
2 lime, skal och saft
3 dl tjockgrädde
1 dl multigelésocker

Topping:
3 dl mandelbiskvier
2 msk limoncello (går att byta mot annan citrussmakande likör)
Choklad och chilikrydda (Santa Maria)

Dekorera med hallon eller andra trevliga små bär

Börja med själva pannacottan, blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, rör runt, koka hastigt upp och sänk sedan värmen och låt det hela puttra i någon minut. Sedan häller du vätskan i små glas eller koppar, ställer dem svalt i minst en timme. Under tiden fiffar du med toppingen, som är exakt lika enkel att göra. Krossa biskvierna och blanda med likören, krydda med choklad och chilikrydda efter tycke och smak. När det är dags att äta strösslar du topping och bär över pannacottan och äter med glad min!