Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sådant jag gillar… musik, måltider, människor jag och så underkläder och dessert.

by Anette Rosvall 2019/03/15
written by Anette Rosvall 2019/03/15
söta saker, recept, underkläder, dessert, efterrätt

Kommer ni ihåg den där sången i Sound of Music när Julie Andrews radar upp saker hon gillar. Hon ylar om äppelpaj, små ringklockor, nudlar och gäss.

”Cream colored ponies and crisp apple strudels
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Wild geese that fly with the moon on their wings
These are a few of my favorite things”



När jag radar upp saker jag gillar så kanske vi har några gemensamma grejor, som schnitzel och äppelpaj. Men annars vetesjutton! För det jag tycker allra bäst om är mina vänner, familj, mitt radhus musik, människor ja och min katt. Först efter det kommer sånt man kan äta eller dricka men det vill jag alltid göra tillsammans med någon trevlig typ.

Avslutar gör jag alltid med dessert. För jag tror på det gamla talesättet att man smälter maten bättre med en liten sötsak efter middagen. Här får ni recept på en liten godsak som är publicerad i en av mina kokböcker. Desserten heter egyptiska nätter…. korsetten lånade jag ifrån Laila Duran, och den kan jag ännu drömma om.

söta saker, recept, underkläder, dessert, efterrätt

Egyptiska nätter

Anette Rosvall Kommer ni ihåg den där sången i Sound of Music när Julie Andrews radar upp saker hon gillar. Hon ylar… Recept Sådant jag gillar… musik, måltider, människor jag och så underkläder och dessert. European

Ingredients

Puddingen
7 dl mjölk
1 dl mannagryn
1 nypa salt
1-2 dl vispgrädde
en näve grovt hackade pistagenötter

Sirapen
2 dl socker
1 dl vatten
2 msk rosenvatten
några droppar röd karamellfärg

Instructions

Koka upp mjölken och rör ner mannagrynen och saltet, låt koka i cirka 8 minuter och häll sedan ner gröten i portionsformar/glas eller fina kaffekoppar. Låt stå svalt i cirka en timma.

Under tiden gör du sirapen. Koka socker och vatten tills sockret smält och du har en lag. Smaksätt med rosenvatten, färga med karamelfärg. Ställ åt sidan.

Precis innan servering, vispar du grädden, stjälper upp puddingen på ett fat. Häller över sirapen, klickar på grädden, strösslar över nötterna. Ja! Sedan är det bara att njuta!

Smaklig spis!







0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
dorowot eller långkok på kyckling
next post
Den vackraste laxen!

You may also like

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top