Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min Club sandwich

by Anette Rosvall 2020/05/21
written by Anette Rosvall 2020/05/21

Jag tror att jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Jag skulle kunna leva på smörgåsar.Bröd med pålägg av olika slag kan vara det bästa som finns. En variant är Club Sandwich en amerikansk klassisk macka, som kan göras på så många sätt. Det här är min variant och jag tycker så klart att den är urgod.

Till den här serverar jag gärna en stor skummande svensk öl till exempel Pistonhead Kustom Lager Nr 1454 med en fruktig, blommig smak, och en härlig bitig beska i avslutet.

Eller varför inte en god svensk äppelmust. Jag fick prova två varianter från Kaxholmen för ett tag sedan. Och tro mig när jag säger att det var som att dricka flytande äpple. Precis så där härligt friskt syrligt som ett äpple från grenen kan vara smakade drycken. Vistakulles Torra Äpplecider Nr 33666. Nu när vi helst ska resa bara inom Sverige så kan en utflykt till Vistakullen kanske vara på sin plats här hittar ni länken till Vistakulle fruktodling.

Min Club sandwich

Det här behöver du:

Sandwichen
4 stora skivor surdegsbröd
en skvätt olja
en klick smör smör
2 vitlöksklyftor
8 romansalldsblad
4 grillade eller steka kycklingfiléer
2 stycken avocadosar
2 stora tomater
4 skivor knaperstekt bacon
1 stor silverlök i tunna skivor
salt och svartpeppar från kvarnen

Dressing

o,5 dl majonäs
0,25 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå till sig i kylen ett tag, medan du fixar till mackan.

Rosta din stora brödskiva en stekpanna med olja och smör, finhacka vitlöksklyftorna och låt även dem ligga i fettet och gosa. När brödet är gyllenbrunt på båda sidor, delar du alla skivor rättvist i två delar. Lägg den ena på en tallrik och bred ett rejält lager dressing över, på med sallads, snyggt skuret kycklingbröst, avocado, tomat och till sist baconen. Salta och peppra, och dekorera med rödlöksringar. Lägg till sist på den andra delen av brödet som ett lock, sätt en grillpinne i smörgåsarna så att de håller ihop. Servera gärna med med cole slaw.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vinsten, fällning och annat skumt
next post
Miniråraka med god topping

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt