Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min Club sandwich

by Anette Rosvall 2020/05/21
written by Anette Rosvall 2020/05/21

Jag tror att jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Jag skulle kunna leva på smörgåsar.Bröd med pålägg av olika slag kan vara det bästa som finns. En variant är Club Sandwich en amerikansk klassisk macka, som kan göras på så många sätt. Det här är min variant och jag tycker så klart att den är urgod.

Till den här serverar jag gärna en stor skummande svensk öl till exempel Pistonhead Kustom Lager Nr 1454 med en fruktig, blommig smak, och en härlig bitig beska i avslutet.

Eller varför inte en god svensk äppelmust. Jag fick prova två varianter från Kaxholmen för ett tag sedan. Och tro mig när jag säger att det var som att dricka flytande äpple. Precis så där härligt friskt syrligt som ett äpple från grenen kan vara smakade drycken. Vistakulles Torra Äpplecider Nr 33666. Nu när vi helst ska resa bara inom Sverige så kan en utflykt till Vistakullen kanske vara på sin plats här hittar ni länken till Vistakulle fruktodling.

Min Club sandwich

Det här behöver du:

Sandwichen
4 stora skivor surdegsbröd
en skvätt olja
en klick smör smör
2 vitlöksklyftor
8 romansalldsblad
4 grillade eller steka kycklingfiléer
2 stycken avocadosar
2 stora tomater
4 skivor knaperstekt bacon
1 stor silverlök i tunna skivor
salt och svartpeppar från kvarnen

Dressing

o,5 dl majonäs
0,25 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå till sig i kylen ett tag, medan du fixar till mackan.

Rosta din stora brödskiva en stekpanna med olja och smör, finhacka vitlöksklyftorna och låt även dem ligga i fettet och gosa. När brödet är gyllenbrunt på båda sidor, delar du alla skivor rättvist i två delar. Lägg den ena på en tallrik och bred ett rejält lager dressing över, på med sallads, snyggt skuret kycklingbröst, avocado, tomat och till sist baconen. Salta och peppra, och dekorera med rödlöksringar. Lägg till sist på den andra delen av brödet som ett lock, sätt en grillpinne i smörgåsarna så att de håller ihop. Servera gärna med med cole slaw.

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Örtig färs grillat på spett…
next post
Vin till försommarens primörer

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top