Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Spenatvåfflor rökt lax & stingig hjortronkräm

by Anette Rosvall 2021/10/08
written by Anette Rosvall 2021/10/08

De här gröna spenatvåfflorna har jag gjort till tidningen Senioren för ett tag sedan. Jag tycker att det är smarrigt att servera dem med en bit rökt lax plus en pepparotsstingig hjortronkräm. Du som inte än har provat rökt lax och hjortron är faktiskt tvungen att göra det nu. Så värm våffeljärnet och sätt fart och vispa din smet.

Dryckestipsen denna gång blir alkoholfria. Dels en bubblig dryck som är ett helt ok alternativ till mousserande vin Richard Juhlin Nr 1983 Rose för 94 kr eller så tar du Beskows VY Nr 1965 för 30 kr en härlig must gjort på svenska äpplen samt humle.

  • Beskow Symfoni #1987
  • GodDryck Rose #1969


Spenatvåfflor rökt lax & stingig hjortronkräm

Portioner: 4

Det här behöver du:

Våfflor 4-6 lagg
50 gram hackad spenat
50 gram smält smör
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
3 dl gräddfil

Hjortron crème fraîche
2 dl crème fraîche
0,5 dl fast hjortronsylt
riven färsk pepparrot efter tycke och smak
1 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Servera med
1 rejäl bit varmrökt lax per våffla
en dillkvist

Gör så här:

Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna. Tina nu spenaten och pressa ur vätskan och ställ den åt sidan ett tag. Blanda alla torra ingredienser mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa i gräddfil och ägg och blanda ner de torra ingredienserna till en slät smet. Blanda spenaten med det smälta smöret och mixa slätt, blanda ner den gröna mixen i den släta smeten.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna (gröna ;)) . Blanda under tiden alla ingredienser till crème fraichen. Servera våfflorna med lax, hjortron-crème fraiche och dill.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Gnocchi & massor av gott
next post
Sylta, safta, koka upp, lägga in och spara till mörkare tider.

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt