Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Stellagalan, måndag och cheesecake

by Anette Rosvall 2021/10/11
written by Anette Rosvall 2021/10/11
Skriv ut receptet
1,6K

Äntligen är det dags är det dags för Stellagalan i år har kan du som inte kan delta på plats hänga med i vår digitala sändning via vårt Facebook event. Men nu är det alltså dags att kora vinnarna. Vi lovar en helkväll från scenen på A House, med uppträdanden av Lise & Gertrud, spännande gäster i både soffa och kök – allt under ledning av vår konferecier Liza Wåhlin. Sändningen börjar 19:00! Korka upp bubblet, på med galastassen och häng med från ditt eget vardagsrum!

På plats kommer vi smaska på godsaker som förra årets Stellakock Elvira Lindqvist fiffat till. Men du kanske vill lyxa till det med en riktigt god cheesecake. I så fall hittar recept här. Den här bakas i tre lager, så lite jobb är det med den. Men jag kan lova att det är värt varenda sekund och en måndag som denna tycker jag att är värd lite möda.

Anettes ljuvliga cheesecake

Det här behöver du:

botten:
100 g smält smör
10 krossade digestivekex

fyllning:
2 ägg
6 msk strösocker
400 g philadelphiaost
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smält vit choklad

topping:
2 dl crème fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

det röda på slutet:
180 g röd vinbärsgelé
1 liter hallon

Gör så här:

Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla andra ingredienser. Bred smeten över botten och grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna! Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i cirka 45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt – det här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå en dag eller två i kylen. Minst en halvtimme före servering gör du det röda på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller bara huller om buller, as you please. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera kakan. Som är både ljuvlig och snygg!

Cheesecakestellagalan
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Spenatvåfflor rökt lax & stingig hjortronkräm
Nästa inlägg
Matlagning på Mosebacke med Årstiderna

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

1 comment

Edit Künstlicher 2012/12/05 - 19:13

Hej finaste!
Jag tycker att vi firar nya äventyr med tårta! LivingGreen kommer alltid länka mig samman med vackra människor som dig. Jag känner sådan tacksamhet och sådan ödmjukhet inför detta!

Ses snart för te och tårta!
Kramen/
Edit

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!